Velja Nevolja zidao „MALU ŠILEROVU“

Kao po ugledu na zloglasni „zemunski klan“ i Belivuk je u beogradskom naselju Zvezdara krenuo da zida svoju „tvrđavu“.

Ova „mala Šilerova“ ima nekoliko spratova izlivenih u betonu, a stavljena su blindirana stakla. Prema nezvaničnim saznanjima, unutar kuće napravljen je hodnik koji spaja ovo zdanje sa susednom vilom, koja je u vlasništvu Marka Miljkovića.

Maretova kuća opasana je visokim zidinama sa šiljcima, a „krase“ je sigurnosne kamere čija pojedinačna vrednost prelazi 10.000 evra.

– Ova kratka ulica u potpunosti je prekrivena video-nadzorom, a softver je toliko osetljiv da obezbeđenju kuće signalizira ako se isti lik pojavi dva puta pred ovim mafijaškim zdanjem – kažu nam u istrazi.

Inače, na blindiranoj kući Veljka Belivuka i danas su izvođeni građevinski radovi, kao da se ništa ne dešava. Sa druge strane, na Miljkovićevom domu bile su spuštene roletne i samo su kamere pomno pratile prolaznike.

Bunker na stadionu Partizana

Veljko Belivuk i njegova kriminalna ekipa stadion Partizana pretvorili su praktično u svoje carstvo. Kao pripadnici najjače navijačke grupe, prvo „Janjičari“, a potom „Principi“, zauzeli su neke prostorije unutar stadiona, koje su predstavljale njihovu tvrđavu i u koje niko nije smeo da uđe. Belivuk je unutra čak imao i strogo čuvani bunker sa video-nadzorom ispred ulaza, ali i u samoj prostoriji.

Velja Nevolja, kako je prozvan u javnosti, i njegovi „navijači“ zaposeli su i restoran ispod istočne tribine. Nakon toga u ovo kultno beogradsko mesto prestali su da dolaze redovni gosti. Ova ekipa takođe je nesmetano koristila i klupsku teretanu, koja je bila isključivo namenjena sportistima koji nastupaju za Partizan. Ispod južne tribine imali su i svoje kancelarije, koje je danas pretresala policija.

Podeli
Updated: 5 фебруара, 2021 — 7:28 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *