Verni član SNS osuđen na OBAVEZNO LEČENJE

Mihailo Isailović, manijak iz tramvaja koji je u oktobru prošle godine spopao tinejdžerku u ovom vozilu na liniji 2 u centru Beograda, osuđen je na obavezno lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, saznaje „Blic”.
Osim što je osuđen na obavezno lečenje, Isailoviću je određena i zabrana približavanja devojčici koju je napao.

Podsećamo, Mihailo Isailović uhapšen je 25. oktobra prošle godine nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kom se jasno vidi kako muškarac prilazi tinejdžerki i počinje da je grli. Kako uplašena devojčica pokušava da ga odgurne od sebe, on postaje sve navalentniji. Priljubio se uz tinejdžerku i dodirivao je po grudima i telu dok joj je glavu bukvalno nabio u staklo.

Ono što je posebno šokantno je činjenica da odmah iza njih sedelo nekoliko putnika koji ništa nisu učinili da pomognu tinejdžerki, pa čak ni da obaveste vozača tramvaja kako bi momentalno zaustavio vozilo. Istog dana, par sati kasnije, nasrnuo je i spopadao i drugu devojku. Iako je pri hapšenju tvrdio da ima bipolarni poremećaj i da ne može da kontroliše svoje postupke, na saslušanju kod tužioca se branio ćutanjem.

Loading...

Nakon što su saslušani svi svedoci, urađeno veštačenje njegove uračunljivosti kako bi se utvrdilo da li ima psihičke probleme, postupak je došao do suda.

Prvi osnovni sud u Beogradu presudio je Isailoviću da mora na lečenje i čuvanje u zdrastvenoj ustanovi, a određena mu je i zabrana prilaska u odnosu na žrtvu.

Kako je “Blic” ranije pisao, Isailović je dolijao svega nekoliko sati pošto je snimak uznemiravanja devojčice osvanuo na društvenim mrežama, kada je iz jedne pekare u Krnjači ukrao burek.

– Isailović je posle 22 sata ušao u pekaru na Zrenjaninskom putu. Radnicu koja je bila za pultom upitao je: “Šta bi bilo da ja sad uzmem dva parčeta bureka, ne platim i odem”, na šta mu je ona odgovorila da bi pozvala gazdu i policiju. Sledećeg momenta on je zgrabio iz tepsije dva parčeta bureka i istrčao iz pekare, a uznemirena radnica je odmah alarmirala policiju – kazao je sagovornik “Blica” upoznat s istragom.

Iako usplahirena, radnica je pozvala policiju i gazdu koji je odmah dotrčao do radnje i u blizini našao lopova, koga je prepoznao po bureku koji je držao i jeo. Kradljivac bureka se nije opirao, već je nastavio da jede i priča sam sa sobom. Gazda pekare ga je zadržao do dolaska patrole koja drži taj rejon, iz Policijske stanice Palilula. Lopov je policajcima izgledao poznat, da bi ubrzo ustanovili da je kradljivac iz pekare u stvari manijak iz tramvaja koji je seksualno uznemiravao maloletnicu.

Već bio „na posmatranju”

Kako je „Blic”, pisao Isailović je privođen još kao maloletnik, i to zbog krađa, ali u zrelom dobu nije dovođen u vezu ni sa kriminalnim poslovima niti je sumnjičen za seksualne delikte. Ipak, prema nezvaničnim informacijama, kratko vreme bio je na posmatranju u Psihijatrijskoj bolnici „Laza Lazarević”

Podeli
Updated: 18 фебруара, 2019 — 7:01 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.