Vesić: Đinđić bi danas bio s Vučićem

Član Predsedništva SNSa i bivši visoki funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Vesić izjavio je da bi ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić danas bio s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

„Đinđić bi bio danas bio na onoj strani gde se rešavaju problemi i sprovodi ono o čemu je sanjao. Kratko i jasno, bio bi s Vučićem. Na onoj strani koja pregovara o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, na strani koja sprovodi ekonomske i društvene reforme, sa onima koji se bore za svaku stranu investiciju, za nova radna mesta i zbog kojih je Srbija ponovo poštovana u međunarodnoj zajednici“, rekao je Vesić u intervjuu za „Kurir“.

Prema njegovim rečima, Đinđić bi bio „sa onim ko je hrabro otvorio pitanje Kosova i Metohije, poput njega 2002. godine, znajući da svako čekanje znači dalje iseljavanje Srba“.

Bio bi „sa onim ko danas prolazi kroz istu satanizaciju kroz koju je on prošao. O kome isti oni koji su napadali Đinđića, nevladine organizacije, samoproglašeni eksperti i ‘nezavisni’ mediji, danas pričaju iste laži o kriminalu i poslovima, koga danas isti oni nacionalisti proglašavaju izdajnikom. Ono što danas u Srbiji rade Predsednik Republike i Vlada je ono što je Đinđić započeo na početku ovog milenijuma. Zato bi bio tu“, rekao je Vesić.

Uoči godišnjice ubistva Đinđića, 12. marta 2003, Vesić ističe da premijer i lider DS, čiji je tada bio blizak saradnik, „danas, šesnaest godina posle ubistva nije zaboravljen, Srbija je na putu koji je on započeo a država mu podiže spomenik na predlog Predsednika Republike“

Istakao je i da on nikada ne bi bio s ljudima koji danas vode srpsku opoziciju.

„Nikada ne bi bio sa ludima koje predvodi Sergej Trifunović, najbolji Legijin drug koji je ubio srpskog premijera. Ili na protestima koje finansira Dragan Đilas protiv koga je 2001. godine podnosio krivičnu prijavu i sa kojim je odbio da sedi za istim stolom u Pragu.. Ili da šeta zajedno sa Vukom Jeremićem, koga je kao stažistu izbacio iz Vlade jer je nosio zapisnike po ambasadama. Da li možete da zamislite Đinđića zajedno sa fašistom Boškom Obradovićem, sledbenikom naciste Dimitrija Ljotića? Ili da bude u istoj organizaciji sa Zoranom Lutovcem koji je prodao svoju stranku Draganu Đilasu i sada je sa ljudima koji su Đinđića ubili i koje je prezirao“, rekao je Vesić.

Podeli
Updated: 11 марта, 2019 — 4:21 am

2 Comments

Add a Comment
  1. Kako te samo nije sramota, đubre karijerističko?

  2. Kada si bezkarakterno i pokvareno djubre koje voli novac vise i od samoga sebe i kada si rodjen bez savesti i bez vere u boga,ti onda zelis da covek kome se potajno divis bude isti kao i ti…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *