VESIĆ NA PINKU: PROSEČNA PLATA U BEOGRADU JE 600 EVRA

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da kada se u jednom gradu vide kranovi, onda to znači da se on i razvija.

Vesić je rekao da uskoro počinje gradnja prve velike fabrike za preradu otpadnih voda, koja će se nalaziti u Velikom selu. Ta fabrika će, u prvoj fazi vredeti 285 miliona evra i taj novac obezbeđuje Vlada Srbije, dok će druga faza vredeti.

-To je nešto što nas čeka i ovim projektom ćemo pokriti oko 1,5 miliona građana Beograda – objasnio je Vesić, dodajući da time, neće odlaziti naše fekalne vode neprerađene u Dunav.

Takođe, kako naglašava, završeno je i projektovanje fabrike za preradu otpadnih voda u Batajnici, a sledeća fabrika je fabrika za preradu otpadnih voda u Ostružnici.

Loading...

On je dodao da je mnogo urađeno za čukarička naselja Ostružnicu, kao i za Umku, gde se radi na rešavanju problema klizišta, ali i za druge delove grada, što pokazuje koliko se grad razvija.

Kako je objasnio investitori plaćaju naknadu za građevinsko zemljište, od kojih se kasnije finansiraju izgradnje vrtića, škola.

On je rekao i da je 2012. godine, kada je gradonačelnik Beograda bio Dragan Đilas, izdati građevinksih dozvola za 242.000 kvadrata, vrednosti 361 milion evra, dok je prošle godien grad izdao dozvole za milion kvadrata, što su inesticije vredne 1,5 milijardi evra.

Takođe, dodao je da je budžet grada 2013. godine bio 556,5 miliona evra, a ove 1, 15 milijardi evra, uz znatno manji procenat opterećenja prihoda dugovima, a to je, kaže, zdrava ekonomija.

Podeli
Updated: 13 октобра, 2019 — 8:44 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.