Vesić o vakcinaciji: Insistiramo da se uđe u svaku kuću

Vakcinacija na teritoriji Beograda je dobra, ali insistiramo da se uđe u svaku kuću, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić posle sastanka sa predsednicima beogradskih opština i direktorima domova zdravlja, i poručio: „Ili ćemo se svi vakcinisati ili ćemo se svi razboleti, a mislim da je bolje da se svi vakcinišemo“.

Vakcinacija na teritoriji grada je dobra, ali insistiramo da se uđe u svaku kuću, moramo da dođemo do svakog sugrađanina jer je to jedini put da izađemo iz ove krize , rekao je Vesić, a saopštila gradska informativna služba Beoinfo.

Naveo je da je na terenu više od 50 mobilnih ekipa i da se vakcinišu građani koji se nisu prijavili putem portala eUprave, a najavio je da će ove sedmice započeti vakcinacija radnika po preduzećima, da se završava imunizacija kasirki, taksista i drugih ugroženih ciljnih grupa.

Očekuje da će do kraja dana u Beogradu biti ukupno 400.000 vakcinisanih, a izneo je i podatke da je do juče vakcinisano 381.136 Beograđana, što je 27,14 odsto punoletnih građana prestonice, dok je revakcinisano 230.917 lica, ili 16,44 odsto punoletne populacije.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je vakcinacija starijih prioritet, a da je zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu vakcinisano više od 56 odsto građana starosti od 65 do 74 godine, kao i polovina starijih od 75 godina.

Podeli
Updated: март 15, 2021 — 4:36 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. ????? KAD BI MI JE TI KUPIO ONDA MOZDA BUDES I USAO U KUCI A DOTLE MOZETE SVI KURAC DA MI POPUSITE JEBEM LI TI DETE AKO GA IMAS ? SMRADINO JEDNA VEBO TE VUCIC U BULJU TU NE OTESANU DOCICE I TAJ DAN KADA CETE SVI ODGOVARATI PRED NARODOM SAMO POLAKO NICIJA NIJE GORELA DO ZORE ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *