Vesićev saradnik Stajić uhvaćen sa gomilom para na granici

Policija je od tri državljanina Srbije i jednog Pljevljaka oduzela ukupno 26.500 evra, nekoliko laptopova i 11 zastava Srbije, saopšteno je „Pobjedi“ nezvanično iz policije. Na graničnom prelazu Rance, prilikom ulaska u Crnu Goru, na osnovu operativnog podatka detaljno su kontrolisani srpski državljani Rastko Pleskonjić, Mileta Mitrović, Nemanja Stajić, inače gradski sekretar Sekretarijata za ozakonjenje nelegalnih objekata i jedan od glavnih saradnika Gorana Vesića, kao i Pljevljak Radosav Šljivančanin.

Inače, Stajić je, pored toga što je sekretar Sekretarijata za poslove legalizacije objekata grada Beograda, i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

U „mercedesu“ u kome su se nalazili Pleskonjić i Mitrović nađena su tri nova laptopa „Lenovo“, 11 državnih zastava Srbije. Kod Pleskonjića je pronađeno 7.000 evra, a kod Mitrovića 5.000 evra, piše Pobjeda.

Iza njih se kretalo i vozilo „škoda superb“ u kome su bili Stajić i Šljivančanin. Kod Stajića je pronađeno 7.600 evra, a kod Šljivančanina 6.900 evra, dok su u vozilu pronađena dva nova laptopa marke „Lenovo“.

Sve stvari su oduzete i biće predmet dalje kontrole – saopšteno je Pobjedi nezvanično iz Uprave policije.

Realno, teško je da su ih zadržali zbog para i laptopova. Verovatno su pripadnici Granične policije imali neke operativne podatke zašto dolaze i kome to nose, pa su ih zbog toga zadržali.

„Stajić Vučićev lični urbanista“

Kada je reč o Stajiću, on je u medijima opisan kao „Vučićev lični urbanista“.

Protiv njega je u Srbiji podneta krivična prijava pre tri godine zbog sumnje da je funkcionerima Srpske napredne stranke i njihovim saradnicima mimo svih propisa uknjižio 52 stana i lokala.

Stajićevo ime našlo se na tapetu i građana Beograda koji se bave zaštitom Savskog nasipa od divlje gradnje.

O Stajiću je na konferencijama za medije pričala i Marinika Tepić, koja je isticala da je reč o Vesićevom partneru, odnosno njegovom glavnom čoveku za divlju gradnju u glavnom gradu.

Podeli
Updated: јануар 26, 2021 — 12:35 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *