VETERINAR ŠEKLER: 300 dana zatvora ko ima lažnu kovid propusnicu, 300 evra onome ko prijavi!

Saradnik veterinarskog instituta u Kraljevu Milenko Šekler što se sa veterine i životinja tkom korona virusa posvetio davanjem izjavama u medijima o lečnju ljudi, rešio je da se sada posveti i pravnoj nauci pa je izneo svoje predloge za promenu Krivičnog zakonika.

Naime, Šekler u pauzama lečenja živine oko Kraljeva i davanja izjava medijima o panedmijskim merama, odlučio je dapiše i nove kazne za krivična dela, a jedna od njih je izgladnjavanje kažnjenih. Srećom po antivaksere, smrtna kazna u Srbiji je ukinuta.

Naime, Milanko Šekler govorio je o uticaju kovid propusnica, pošto je u poslednjih nekoliko dana zabeležen porast broja vakcinisanih protiv koronavirusa.

– Velika stvar. Nama su rekordi u januaru, februaru bili 70, 80.000… Kada bi se kovid propusnice produžile na 24 sata, bila bi još veća gužva. Znate koliko bi se osetilo da se proširi primena. Što kladionice i ugostitelji, a zašto to nisu koncerti, sportski događaji, bioskopi, proslave… – kazao je Šekler za TV Prva.

„Trebalo bi da se primenjuje svugda“, naveo je.

Ovaj stručnjak je ironično prokomentarisao navode da se prodaju lažne kovid propusnice u Srbiji.

– Pojavili su se „genijalci“ da prodaju i kupuju lažne kovid propusnice i da se to naplaćuje 200, 300 evra. Predlažem kaznu, 300 evra – 300 dana zatvora, jedan evro da pojede tri puta dnevno po hleb i popije čaše vode… Dajte 300 evra nagradu da prijavi ko to radi – dodao je on.

O „ivermektinu“

Šekler je takođe govorio o odlukama Kriznog štaba.

– Tražite balans između novca i zdravlja. Treba i ostali da nađu taj balans. U Italiji ne možete da radite ni u privatnoj firmi ako niste vakcinisani ili nemate potvrdu da ste preležali kovid. Ne postoji drugi način, to su lažne iluzije – kazao je on.

– Kovid propusnice (koje važe) od 20 sati dovele do toga da je povećan odziv na vakcinaciju, šta nam to govori? To je pravi način, Našli ste pedalu, pritisnite gas. Stvar je vrlo prosta, treba da se primene oštrije mere kontrole – objasnio je Šekler.

Govoreći o procesu 18 lekara koji su pred sudom časti, jer su navodno pacijentima preporučili lek ivermektin, on ističe da ta ustanova ima procedura. Takođe je ponovio da se i dalje rade ispitivanja o tome da li je delotvoran ivermektin u borbi protiv koronavirusa i istakao „da se ne bi zaleteo“, odnosno da treba sačekati rezultati istraživanja.

Podeli
Updated: новембар 10, 2021 — 4:57 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. dali i zivotinje prenose ovaj virus? sta je preduzeo da se to prenosenje zaustavi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *