( VIDEO ) PUCNJAVA U OBRENOVCU? Migranti tukli radnike komesarijata, reagovala vojska! UHAPŠENO 30 NJIH


U kasarni u Obrenovcu u kojoj su smešteni migranti prošle noći došlo je do masovne tuče, zbog čega su na lice mesta izašle vojska i policija.

U pomenutom vojnom objektu smešteno je 1060 migranata iz Avganistana, Pakistana, Iraka… Čarke među njima nisu nikakva novost, ali su sinoć poprimile veće razmere.

– Sve je krenulo od naizgled bezazlene svađe, a pretvorilo se u masovnu tuču. Sve su izlomili, a neki su uspeli i da napuste centar. Međutim, ubrzo su svi vraćeni. Napali su i ljude iz Komeserijata za izbeglive – kaže izvor “Blica” iz bezbednosnih struktura.

Odmah po dobijanju informacije o incidentu jake snage vojske i policije uputile su se u Obrenovac i u narednom oeriodu on biti zadužene za čuvanje reda i objektu u Obrenovcu.

Loading...

Direktor policije Vladimir Rebić kaže da je do tuče više grupacija migranata došlo zbog međusobnog optuživanja za krađu ličnih stvari.

– Stanje u prihvatnom centru je nakon brzog pojavljivanja pripadnika policije stavljeno pod kontrolu i vrlo brzo je uspostavljen javni red i mir. Danas je u toku utvrđivanje identiteta lica koja su učestvovala u neredima a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu i u prisustvu lica iz Komesarijata za izbeglice radi se i na pronalasku izvršilaca nasilja, predmeta krivičnih dela, kao i predmeta podobnih za izvršenje krivičnih dela – kaže Rebić.

Kako naš portal nezvanično saznaje u toku dana su migranti pokušali i da pobegnu iz centra, a mogli su se čuti i hici iz vatrenog oružja. Kako naš izvor navodi, najverovatnije u svrhu upozorenja.


Evo šta kaže predsednik opštine

Tokom noći i dana grupa Avganistanaca pokušala je da naruši policijski čas i napusti centar. Nasrnuli su na radnike komesarijata i demolirali objekte u kasarni – napisao je predsednik opštine Miroslav Čučković.

Združenom akcijom pripadnika policije i vojske lišeno je slobode 30 lica i oni su sprovedeni u tužilastvo. „Mislim da im više neće pasti na pamet ovakve akcije. Na svu muku samo nam je i ovo trebalo“ napisao je Čučković.

Predsednik opštine stao je i u odbranu uhapšenog građanina. Pozivam tužilaštvo da oslobodi i našeg sugradjanina koji je juče uhapsen zbog objava na fb,strah stanovništva je očigledno opravdan.

Izvor: Vestidana

Podeli
Updated: 7 априла, 2020 — 9:56 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.