VIDOVITI PREDSEDNIK: Vučić saopštio presudu pre nego što je stigla Aleksiću

Predsednik Odbora za pravosuđe Narodne stranke, advokat Borivoje Borović izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u „zabavnoj emisiji na televiziji Pink“ saopštio nepravosnažnu presudu po tužbi koju je njegov brat Andrej Vučić podneo protiv potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića zbog navoda o slučaju „Jovanjica“, i to pre nego što je presuda dostavljena strankama u postupku, navodi se u saopštenju te stranke.

„Očigledno je da su tužilaštvo i sud poslužili kao servis javnoj politici, odnosno predstavnicima vlasti. Time je učinjeno očiglednim da je srpsko pravosuđe razvaljeno i da je izgubilo svoju slobodu i nezavisnost, a da je ovaj slučaj očigledan primer za to“, rekao je Borović, koji je Aleksićev advokat, stoji u saopštenju.

Borović je naveo da je „očigledno da je presuda naručena, kao što je bila i naručena krivična prijava“ koju je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo protiv braće Aleksandar i Andreja Vučića, kako je unapred i najavljivano.

„Nakon toga, u tužbi Andreja Vučića protiv Aleksića glavni dokaz koji je figurirao bio je dopis zamenika specijalnog tužioca za organizovani kriminal da ’braća Vučić nemaju nikakve veze sa slučajem Jovanjica’“, rekao je Borović.

Borović je dodao da je potom po ubrzanom postupku, odnosno tri dana od završetka rasprave, doneta prvostepena presuda kao „najhitnija u sprskom pravosuđu“, koju je kao takvu predsednik države i javno obznanio.

Andrej Vučić tužio je Aleksića pred prvim osnovnim sudom u Beogradu zbog navoda potpredsenika Narodne stranke o slučaju „Jovanjica“.

Vučić je juče rekao da je doneta presuda kojom je određeno da Aleksić plati naknadu štete od 300.000 dinara za povredu ugleda Andreja Vučića, podseća se u saopštenju stranke.

Podeli
Updated: фебруар 15, 2021 — 8:15 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. ISMEJAVANJE SA SUDOM I NARODOM SRBIJE KOJI IH PLACA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *