VIKILIKS: Boris Tadić i Miki Rakić po nalogu CIA napravili naprednjake!

Srpska napredna stranka kreirana je u kabinetu predsednika Borisa Tadića! Kako otkrivaju službene depeše američke ambasade u Beogradu koje je objavio sajt “Vikiliks”, predsednik Srbije je šest meseci pre osnivanja SNS-a dao zadatak svom šefu kabineta Miodragu Rakiću, inače bliskom prijatelju Aleksandra Vučića, da podstakne Tomislava Nikolića da napusti radikalsko jato.

Osnivanje naprednjaka bilo je, prema istom izvoru, bitan faktor u prestrojavanju i slabljenju srpske političke desnice. – Blizak savetnik predsednika Tadića Miodrag Rakić izjavio je 3. novembra 2008. da ga je predsednik šest meseci ranije zadužio da ohrabri Nikolića da podeli SRS zbog toga što bi njihovi simpatizeri bili presudni na proevropskom putu Srbije – prenosi “Vikiliks” navodnu diplomatsku belešku.

U prilog tome, sajt Džulijena Asanža navodi da je upravo Rakić, koji je i šef Biroa za koordinaciju tajnih službi, “uoči osnivačke skupštine SNS-a 21. oktobra 2008. godine tražio od medija da ovaj događaj što bolje pokriju. Istovremeno, Nikolić i njegovi finansijeri navodno su i sami prepoznali da je srpsko biračko telo u najvećoj meri okrenuto ka Evropi, što je ubrzalo raskol u stranci Vojislava Šešelja”. Zamenik predsednika SRS-a Dragan Todorović kaže da mu nije bio potreban “Vikiliks” da bi shvatio pozadinu raspada stranke.

Apsolutnoj većini bilo je odmah jasno šta je pozadina svega, ali eto, treba da čitamo “Vikiliks” da bi nam to potvrdio. Oduvek se znalo da Nikolić i Tadić održavaju redovne kontakte. Potpuno je bespredmetno ulaziti u to ko je, kada i zbog čega nekoga doveo u situaciju da se prostituiše, a podsećam vas da je politička prostitucija jedno od najtežih nedela. Srpska desnica nije oslabljena, već je pokušajem puča u SRS-u naša zemlja dovedena u bezizlazan položaj. Nema nikakve razlike između Tadića i Nikolića. I jedan i drugi se utrkuju da se dodvore istom gazdi ne vodeći računa o nacionalnim interesima – potvrdio je Asanžova saznanja Todorović. Aleksandar Vučić je, pak, demantovao takve navode.

– To su neke njihove opservacije, a ne informacije. Radi se o glupostima, sličnim onima kada su objavili da smo hteli vlast u Beogradu kada umre Nenad Bogdanović. Ako imaju da kažu da smo u nečemu učestvovali i nešto konkretno rekli, to ću da komentarišem, a njihove šuplje priče i opservacije me ne zanimaju – jasan je Vučić Na primedbu da je i sam pričao o svojim bliskim odnosima sa Miodragom Rakićem, Vučić odgovara: – Kakve veze to ima? To su gluposti!

Podeli
Updated: април 13, 2019 — 3:38 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *