Vlasnik „Jovanjice“: Marihuana je ili slučajno nikla ili mi je neko poturio

Predrag Koluvija, tzv. kralj organske hrane i vlasnik poljoprivrednog gazdinstva „Jovanjica“, policajcima je posle hapšenja rekao da je on na svojoj farmi sadio industrijsku konoplju, a da ne zna kako je nikla marihuana.

„Gajio sam industrijsku konoplju, a ne marihuanu. Ja sam ugledni poljoprivredni proizvođač i nemam pojma otkud četiri tone marihuane na mojoj farmi ‘Jovanjica’ u Staroj Pazovi. To ili je slučajno tamo niklo ili mi je neko poturio“, rekao je tokom hapšenja Koluvija, a prenosi Informer u štampanom izdanju od četvrtka.

On je pre pet godina otvorio poljoprivredno preduzeće „Jovanjica“ i ubrzo postao jedan od najvećih proizvođača organske hrane u Srbiji.

Da se u njegovim ogromnim plastenicima nalazi velika plantaža marihuane otkriveno je sasvim slučajno 14. novembra, posle rutinske saobraćajne kontrole, jer je koristio „audi A8“ s policijskim blinkerima, što je zabranjeno, a policajcima je tom prilikom pokzao lažnu policijsku značku, piše Informer.

Loading...

„Zbog toga je i prekontrolisano njegovo poljoprivredno imanje, gde su inspektori ostali u šoku kada su videli nepregledne sadnice indijske konoplje. On je počeo da ubeđuje inspektore da je to zapravo industrijska konoplja, koju je posadio još u januaru i da ima uredne dozvole da je gaji…“, rekao je izvor lista.

Razlika između industrijske i indijske konoplje je zapravo u količini psihoaktivne supstance THC.

U industrijskoj konoplji nivo THC-a je ispod 0,3 odsto, što je maksimalna dozvoljena granica, dok je u indijskoj konoplju iznos THC-a značajno veći. Na oko se ne razlikuju mnogo.

Inspektori i forenzičari su danima popisivali svaku biljku, i svaka je poslata na veštačenje u Nacionalni kriminalističko-tehnički centar, gde je nedvosmisleno utvrđeno da je u plastenicima bila čak 65.581 stabljika marihuane, prenosi list.

Podeli
Updated: 21 децембра, 2019 — 10:07 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.