Vlast se povukla pred protestima, smenjen načelnik zbog gaženja kolima (VIDEO)

Posle protesta građana u Nišu, ministarstvo unutrašnjih poslova koje je oklevalo danima primorano je da otpusti načelnika saobraćajne policije.

Nakon posete ministra policije Aleksandra Vulina Nišu smenjen je, kako pišu iz MUP-a, načelnik Saobraćajne policije. Koji su razlozi za smenu nije navedeno, a na sastanku su analizirane i predočene sve mere i aktivnosti koje je policija preduzela povodom saobraćajne nesreće u Duvaništu.

Epilog ponovnog dolaska ministra Vulina u Niš je smena načelnika Saobraćajne policije u ovom gradu, ali zbog čega je to učinjeno i šta je konkretno sada već bivši načelnik pogrešio, nije rečeno.

Na sastanku je doneta odluka o smeni načelnika saobraćajne policije Policijske uprave u Nišu – piše kratko u saopštenju.

Vulin je svoj dolazak u Niš najavio sinoć u emisiji “Hit tvit” i rekao da nije problem da se smeni svako ko je loše radio.

Sastanku su pisustvovali, pored Vulina i vrha niške policije, i direktor policije Vladimir Rebić, kao i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu na kome su analizirane i predočene sve mere i aktivnosti koje je policija preduzela povodom saobraćajne nezgode u kojoj su 4. januara ove godine dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil – piše u saopštenju.

Doneta je i odluka da se pojača kontrola saobraćaja u gradu i da se pojača prisustvo saobraćajnih policajaca kojima će pomoći, kako piše, kolege iz drugih policijskih uprava.

Takođe, PU Niš će se obratiti gradskom rukovodstvu sa konkretnim predlozima za poboljšanje saobraćajne infrastrukture u gradu.

Podsetimo, saobraćajna nesreća se dogodila 4. januara na Bulevaru Medijana. “Audi” za čijim volanom je bio 19-godišnji N. S. pokosio je 48-godišnjeg muškarca koji je od povreda preminuo u KC Niš, dok je na licu mesta poginuo 12-godišnji dečak.

Vozač se na saslušanju branio ćutanjem, a Nišlije su protestovale više puta i tražile smenu načelnika Policijske uprave Slaviše Virijevića kao i bezbedniji saobraćaj u gradu.

Podeli
Updated: јануар 11, 2021 — 8:57 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *