Vojni sindikat Srbije: Vojska neće dići ruku na svoj narod, pozvati Vulina na odgovornost!

Vojni sindikat Srbije ocijenio je danas da to što su nezadovoljni radom ministra odbrane Aleksandra Vulina ne znači da će nasilno rušiti državu, ali da vojska nikad neće dići ruku na svoj narod.

Sindikat je pozvao nadležne organe i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da pozovu na odgovornost Aleksandra Vulina, i odmah spriječe njegovo „subverzivno, kriminalno i fašističko protivustavno djelovanje“.

„Tačno je da će vojska izvršiti svoju ustavnu ulogu i sva naređenja, ali je isto tako tačno da je vojska po Ustavu i zakonima oružana sila koja zemlju brani od ugrožavanja spolja, a ne od svog sopstvenog naroda i njegove volje ili nezadovoljstva“, piše u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, ustavno pravo svih građana je da iskažu svoje mišljenje, pa i ono „koje se ne sviđa Vulinu“.

Loading...

Sindikat, kako se navodi, podsjeća Vulina da su po zakonu dužni da odbiju naređenja kojim bi izvršili krivična djela, a „da većeg krivičnog djela od pucanja u svoj narod nema“.

Nakon zajedničke sjednice Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba ranije danas, saopšteno je da Vojska Srbije neće biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka, niti će dozvoliti pokušaje državnog udara.

Podeli
Updated: 10 априла, 2019 — 8:54 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.