Vozač šiptarske firme izbacio dvoje srpske dece sa KiM iz autobusa u Beogradu

Ramon Tači, vozač ’’Adio tursa’’, prevoznika koji saobraća na relaciji Beograd – Dragaš izbacio je iz autobusa devojčicu Milicu Petković i dečaka Dimitrija Rakočevića koji su iz Beograda preksinoć krenuli za Gračanicu.

Deca sa karte kupila i rezervisala tri dana ranije ali kada su ušla u atobus na stanici u Beogradu, rečeno im je samo da „nema mesta“ za njih.

Deca su se javila roditeljima i objasnila a majka Milice Petković je pozvala vozača a on joj je, umesto obrazloženja, uputio niz najgorih uvreda i psovki.

Loading...

Na pitanje „šta sada ja kao majka da radim?“ vozač je doslovce odgovorio: „da jedeš g*** i da ideš u p*** materinu“ potvrdila je za „KM novine“ majka devojčice koju su izbacili iz autobusa.

„Ovo je ugrožavanje bezbednosti dece, ona su večeras na ulici, a čovek koji je odgovoran za njihovu bezbednost i čiji je to posao, mene psuje. Vrlo sam uznemirena, moje dete se nalazi u agenciji ’’Adio tursa’’ i na molbu radnice traži neki smeštaj po Beogradu. Ovakvo ponašanje ću prijaviti policiji“, izjavila je Ivana Lekić ranije za lokalni radio.

Svaku odgovornost je odbacio, nastavivši sa bahatim ponašanjem i Hamdija Retkoceri, osoba koja je nadređena vozačima ’’Adio tursa’’.

Posle čekanja na peronima deca su otišla u poslovnicu ’’Adio tursa’’. Novacim je vraćen a radnica je sa decom tumarala po beogradskim hostelima dok nisu pronašli neki smeštaj. Deca su u Gračanicu doputovala tek juče oko 12.30 još uvek vidno uznemirena i pod stresom, kaže Ivana.
Kvarovi autobusa, kašnjenja, neljubaznost vozača i neodgovorno ponašanje su vrlo česti kada je ovaj prevoznik u pitanju.

„Moja deca više neće putovati sa njima ali treba i ostali da znaju šta može da ih snađe“ kaže Ivana za KM novine dodajući da još uvek ne može da se smiri od stresa koji je pretrpela.

Firma „Adio turs“ je u vlasništvu kosovskih Albanaca a pored Kosova i Metohije ima još dva predstavništva u Srbiji, u centralnom delu. Jedno se nalazi u Vladičinom Hanu, lokal u tržnom centru „Šangaj“ Svetosavska 68, a drugo u Beogradu preko puta autobuske stanice, na adresi Karađorđeva 91. Adrese koje svakako treba izbegavati kada putujete autobusom.

Međutim, u svojim reklamnim kampanjama ne prezaju od toga da ističu svoju nacionalnu i versku pripadnost. Za razliku od srpskih firmi koje se trude da ostanu „neutralne“ ova prednjači u tome da potvrdi svoj identitet i ni malo se ne libi hoće li da uvredi osećanja srpskih i nealbanskih putnika ili neće. Ovaj neljudski gest prema srpskoj deci koja su izbačena u Beogradu, potvrdio je da drskost šiptarske firme u mnogome prevazilazi uzdržanje od povrede ne samo osećanja, već i fizičkog integriteta dece.

Podeli
Updated: 29 априла, 2019 — 2:21 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Камен+излог=срча и затварање радње….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.