Vučevićev saradnik osnovao firmu sa 1000 dinara – Danas težak 40 miliona evra

Šef novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković zatražio je danas da policija i tužilaštvo ispitaju odakle saradniku gradonačelnika Miloša Vučevića, Slobodanu Miliću Bocari, građevinski poslovi, imovina i zemljište u vrednosti od, kako tvrdi, 40 miliona evra.

Novaković se obratio medijima na Adicama, u Ulici Marije Bursać, pred gradilištem kompleksa „Telepska dolina grande“, pokazujući građevinske dozvole i ugovore koji pokazuju da iza gradnje stoji firma „Es-Capital 2013“ koju zastupa Biljana Milić, supruga Slobodana Milića. On je za samo gradilište naveo da je problematično i to što nema obaveznu tablu sa informacijama o investitoru i drugim poslovnim podacima.

Novaković kaže da je vlasnik parcela na kom se zidaju objekti, kao i još 70 parcela u okolini, Milićeva supruga. Međutim, navodi da je ona samo „formalni vlasnik“, te da je ovo zapravo „porodična firma“, postavljajući pitanje zbog čega se to krije.

Kako kaže šef Narodne stranke u Novom Sadu, „Es-Capital 2013“ ima oko 300 parcela. On zahteva da policija i tužilaštvo ispitaju odakle Vučevićevom saradniku imovina od 40 miliona evra.

– Vučevića pitam odakle njegovom najbližem saradniku i savetniku 40 miliona evra da investira u Novom Sadu? Niklo je jedno naselje u Novom Sadu pre godinu dana koje se zove ‘Telepska dolina’, sada niče novo koje se zove ‘Telepska dolina grande’. Ovde upravo zidaju 17 objekata, a na poljani pored planiraju još 24, tako da će to biti 41 zgrada. Ovo je jedno od najvećih gradilišta u Novom Sadu i postavlja se pitanje kako je ovo moguće – istakao je Novaković.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je ranije odbacivao optužbe koje je na njegov račun iznosio ovaj opozicioni političar. To čini i ovog puta u pisanom odgovoru za 021.rs, u kojem navodi da Borislav Novaković iznosi neistine.

– Svi su jednaki pred zakonom i sve je podložno proveri. Postoji sloboda govora, pa svako može da izjavi sve što mu padne na pamet, makar to bila i neistina. Ružno je da se u svojim konstrukcijama pojedinci obrušavaju na porodice ljudi iz Srpske napredne stranke. Kredibilitet izvora je dobro poznat, pravosudnim organima pre svega – naveo je gradonačelnik za 021.rs.

Ovo nije prvi put da Novaković iznosi optužbe na račun Vučevića, Milića i njegove supruge. Prethodne optužbe ticale su se takođe investitorskog posla, ovog puta u „Telepskoj dolini“, ali i trgovine uticajem, te prodaje zemljišta. Novaković je tada dokumenta, koja bi trebalo da dokažu kršenje zakona, predao Tužilaštvu.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: јул 29, 2020 — 7:22 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *