VUČIĆ: Albanci sledeće nedelje zauzimaju sever Kosova i Metohije!

Namera im je da oslabe odbranu severa Kosova, a cilj da Severna Mitrovica ostane nezaštićena… Poruka im je da nema odbrane za Sever, a potom bi usledio završni čin – da potpuno ovladaju područjem na kojem žive Srbi i dovedu nas pred svršen čin…

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je jutros da je veoma zabrinut zbog situacije na Kosovu posle odluke vlasti u Prištini da usvoji skandaloznu tzv. rezoluciju koja Srbiju optužuje za navodne najteže zločine, uključujući i nepostojeći genocid. Vučić je dodao i da je Srbija upozoravala svet upravo na tu komisiju za tzv. genocid, ali da je reakcija izostala.

– Prema informacijama kojima raspolažemo Priština će u nedelju, na dan izbora, pokušati da isprovocira Srbe na severu Kosova. Sprema se i hapšenje 26 srpskih pripadnika kosovske policije i još 15 ljudi pod optužbama da su umešani u nekakvu korupciju… Ne postoji odbrana za sever, to je njihova nova namera – rekao je Vučić jutros gostujući uživo u jutarnjem dnevniku javnog servisa.

Namera im je da oslabe odbranu severa Kosova, a cilj da to područje ostane nezaštićeno.

– To je nova namera pod izgovorom da su navodno učestvovali u korupciji, i prikazaće to kao slučaj borbe protiv korupcije, a cilj je da sever Kosova i Kosovska Mitrovića ostanu nezaštićeni, i to žele da stvare na najprljaviji način, rekao je Vučić i dodao da je o toj nameri Prištine informisao međunarodne institucije i da je juče lično obavio više telefonskih razgovora, kao što je učinio i Marko Đurić, direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM.

Tim povodom on je dodao da će Srbija reagovati smireno, suzdržano i ozbiljno ali da će zaštititi i sačuvati svoj narod.

– Veoma sam zabrinut jer imate posla sa ljudima koji se utrkuju jer su videli da su mržnja prema Srbima i takse protiv Srbije donele ogromnu popularnost Ramušu Haradinaju, a onda sad Tači i Veselji pokušavaju da povrate popularnost na isti način utrkujući se ko će biti ekstremniji – objasnio je predsednik.

Podeli
Updated: мај 17, 2019 — 3:16 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. ovo je tvoj dogovor u nemackoj sa njima sa kosova jer ce posle kad nas stisne evropa to da povuku ako ih priznamo sve se zna odlazi vise ne zamagljuj vise nista i nikog kad ima nas normalnih kojima ne mozes da manipulises .

  2. Seko, sta ti cekas? Kazi sta da radimo da bismo zaadrzali zemlju koju pokriva K i M.kazi zvoj plan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *