Vučić: Amerikanci su me dočekali kao Tita (VIDEO)

Pokušavajući da prikrije spoljnopolitički fijasko i poniženje koje je doživeo u Vašingtonu, prilikom potpisivanja sporazuma o ekonomskoj normalizaciji sa Kosovom, Aleksandar Vučić je izgovorio neistinu zbog koje se smeje čitava bivša Jugoslavija.

Znate onaj vic o tome kako se crnogorski vrabac javlja na telefon? – Alo, o’đe soko.

E, upravo tako se Aleksandar Vučić (vrabac) predstavlja domaćoj javnosti. Shvatajući svoju marionetsku ulogu, beznačajnost u svetskoj politici, Vučić pred domaćom javnošću ima neodoljivu potrebu da sebe upoređuje sa Josipom Brozom Titom (soko) i njegovom epohom, kada je SFRJ bila važan činilac međunarodnih odnosa i bila cenjeni partner velikim silama.

Ipak, sva medijska mašinerija Aleksandra Vučića ne može da prikrije istorijske istine, koje su jasne i nepobitne.

Josip Broz Tito je u zvaničnim posetama SAD bio tri puta, i dočekan je sa najvišim državnim i vojnim počastima od strane predsednika Džona Kenedija, 1963. godine, Ričarda Niksona, 1971. godine i Džimi Kartera, 1978. godine. 

Prilikom ovog sastanka, Tito je u Beloj kući zapalio cigaru, naočigled iznenađenog Niksona i njegove svite. Uzrok neverice Niksona je činjenica da je Broz zapalio kubansku cigaru koju mu je poslao Fidel Kastro lično, i to u vreme ekstremno napetih odnosa Vašingtona i Havane. 

Prilikom susreta sa Titom, Karter je izjavio da je „Josip Broz velikan 20. veka“.

A ovo su posete Aleksandra Vučića Vašingtonu. Smatramo da slike govore više od svake reči.

Vučić u Beloj kući, 2015. godine

Vučić u beloj kući sa Trampom

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: септембар 24, 2020 — 8:24 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *