Vučić: Baš hoću kao predsednik SVIH GRAĐANA da učestvujem u STRANAČKOJ KAMPANJI (VIDEO)

Predsednik “Srpske napredne stranke”Aleksandar Vučić izjavio je da će, uprkos zahtevima opozicije, kao predsednik Srbije učestvovati u predizbornoj kampanji 2020. godine i ocenio da predstavnicima opozicije nisu bitni izborni uslovi jer će pokušati da „urade nešto na silu“.

„Učestvovaću u kampanji, mi ćemo da govorimo šta smo radili i šta ćemo da uradimo. Za svakoga ko očekuje da će dobiti poverenje građana kampanja će biti teška. Opoziciji će biti laka, oni će da psuju, gađaju i napadaju testerama“, kazao je Vučić tokom gostovanja na televiziji „Prva“.

On je istakao da ga nije briga da li će opozicija bojkotovati izbore i dodao da se mnoge opozicione organizacije neće pridružiti tome „jer žele da učestvuju u političkom životu“.

„Pre smo imali 53 odsto izlaznosti na izborima, a ako na narednim bude 48 odsto, hoće li onda da kažu da su izbori nelegitimni“, upitao je on.

Loading...

Vučić je istakao da treba da se utvrdi da li su izborni uslovi lošiji nego što su bili 2012. godine i kazao da će pružiti priliku da opozicija uredi birački spisak i dobiti 45 ili 60 dana kampanje.

Ovim stavom je predsenik “Srpske napredne stranke” potvrdio upravo to, da je on samo predsednik jedne stranke, a ne predsednik svih stanovnika Srbije što ustav nalaže.

Predsednik SNSa na svake izbore, od lokalnih pa do parlamentarnih, izlazi sa svojom ličnom listom. Lista Aleksandar Vučić ide čak i za izbore mesnih zajednica. Takvo stranačko I vanustavno ponašanje predsednika proizilazi iz njegove sigurnosti, da bez njegovog imena, naprednjaci sami, na svoja lična imena, ne mogu dobiti ni jednu jedinu mesnu zajednicu, a kamili nešto više.

Podeli
Updated: 9 августа, 2019 — 1:55 pm

1 Comment

Add a Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.