Vučić: Baš me briga za Amerikance, Ruse i Evropljane

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će donositi odluke u skladu s interesima Srbije i njenih građana, a ne u interesu zapadnih i istočnih ambasada.

“Baš me briga i za Amerikance, Ruse, Evropljanje i za sve ostale.

Donosiću odluke u skladu s interesima Srbije makar sam na svetu ostao, izabran sam i tako ću ovih pet godina da donosim odluke, u korist Srbije i njenih građana”

Na pitanje TV N1 o navodima iz autorskog teksta američkog senatora Krisa Marfija, koji je nedavno posjetio Beograd, da mu je Vučić rekao da ga pozove za 60 dana i provjeri da li je učinio ono što mu je rekao da će učiniti, predsjednik Srbije je kazao da je Marfi precizno prenio njegove riječi, ali da to nije imalo nikakve veze sa sankcijama Rusiji.

“To nije imalo ama baš nikakve veze sa sankcijama. Niti je u tom delu razgovor bio o sankcijama, ticalo se jednog specifičnog projekta”, naveo je Vučić.

Dodao je da mu ne pada na pamet da se bilo kome pravda, pa ni medijskoj kući koja je postavila to pitanje.

Ocenio je da politički akteri ne razumiju kolika je velika opasnost sve što se oko nas dešava navodeći da svi, i slijeva i zdesna pokušavaju da, kako kaže, na brutalan politički način iskriste užasnu situaciju umjesto da se zajednički, ujednjeno i jedinstveno čuva zemlja.

“Niko se tu ne sekira, niko sa desna se ne sekira ukoliko uvedemo sankcije, oni bi se radovali i rekli da oni ne bi nikad. A ovi drugi, koji su za sankcije, se takođe nadaju da nećemo da uvedemo da bi mogli da idu po zapadnim ambasadama i da govore da su partneri i da oni dođu na vlast”, rekao je Vučić.

Podeli
Updated: мај 1, 2022 — 2:31 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *