Vučić brani bageristu koji je hteo da gazi ljude: To je njegovo ustavno pravo

Govoreći o čoveku koji je vozio bager na jučerašnjem protestu u Šapcu i krenuo ka ljudima koji su bolokirali put, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da bagerista ništa loše nije uradio, te da je to što se kretao bilo njegovo ustavno pravo.

Vučić je gostujući u emisiji Hit tvit rekao da su organizatori jučerašnjeg protesta „pokušali da preuzmu primat od mejnstrim stranaka, koje, pa čak i Đilas, ne bi nikad pozvale građane da blokiraju puteve“.

“Zašto se to ne radi? Zato što time gazite sve. Ti koji su to organizovali su čisti politički kriminalci. Ustav republike Srbije, Član 39 kaže: Svako ima pravo da se slobodno kreće u Srbiji. Sloboda kretanja se može ograničiti samo zakonom ako je to neophodno…”, naveo je Vučić.

Dodao je da je na delu bilo kršenje ustavnih prava građana Srbije.

“Vi kažete neko je tako naišao bagerom. Pa mogao je da naiđe čime hoće, slobodan put. To je njegovo pravo da naiđe čime hoće. Kakvi ljudi? Njemu put može da zapreči samo državni organ. A nema pravo da mu zapreči put bilo ko drugi, a oni su zaprečili i bagerima i buldožerima i trakotorima”, rekao je Vučić i nastavio:

“I on čovek ide sasvim polako, nije batinaš za razliku od onih koje ste mogli da vidite da su dovedeni kao batinaši da bi takve ljude tukli. Oni ga još prebijaju, a kakvo je on to pravo njima ugrozio? Šta je on to protiv njih učinio? Pa ništa. Na znaju šta da kažu. Da li ih je sprečavao da negde odu, da negde dođu, vrate se. Nije ništa. Ali baš ih briga.”

Podsećamo, tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak na kom se vidi kako naprednjaci bagerom pokušavaju da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama i čekićima u rukama.

Okupljeni građani su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je odlučio da nastavi sa vožnjom, što je izazvalo revolt demonstranata. Zbog toga se jedan od učesnika protesta i popeo na mašinu kako bi fizički zaustavio naprednjake u njihovoj nameri da sa bagerom uđu u okupljenu masu.

Muškarac sa snimka je zbog toga sinoć uhapšen i odveden u policijsku stanicu u Šapcu.

Podeli
Updated: новембар 29, 2021 — 12:20 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *