VUČIĆ: Da mogu uveo bih obaveznu vakcinaciju, videli bi oni!

Srbija ne može da uvede obavezno vakcinisanje jer je to u suprotnosti sa Ustavom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska ZF fabrike u Pančevu.

Na pitanje novinara da li Srbija može da prati Grčku i Francusku koja je odredila obaveznu vakcinaciju za određene kategorije stanovništva i pošto se na Exit ulazilo za digitalnim sertifikatom sa vakcinaciju, da li to može da se uradi za bioskope, pozorišta…

– Nemačka je pokušala to isto, pa odustala zbog prava. Mi imamo Ustav u kojem su nam svi građani ravnopravni. Znate kakav sam pobornik vakcine. Kako ću da kažem građanima vi možete da uđete jer ste vakcinisani, a vi ne u šoping mol jer niste? Kako da branim Ustav? Iako ne moram da kažem šta mislim o ljudima koji izbegavaju vakcine, koji misle da su pametniji od doktora, farmaceutskih naučnika… Ne pričamo o jednostavnim stvarima – kazao je Vučić.

Istakao je da je poboljšano stanje poslednjih dana.

– Naravno da nije dovoljno. Imamo čitave regije od Tutina, Sjenice, Novog Pazara… kao crne rupe – čudni ljudi, ne znam šta je u pitanju, ili mi nismo uradili dobar posao. Radićemo na tome da uvodimo lutrije, da platimo ljudima da bi se vakcinisali – rekao je predsednik.

Napomenuo je da može da se apeluje i da se donose konkretni koraci.

– Mi ne možemo da pogazimo Ustav, to je problem naš sa kojim se suočavamo. A da li me pitate da li bih lično bio pobornik onoga što radi Makron ili Micotakis – da, sutra bih to uradio ali postoji ograničavajući faktor koji se zove Ustav Srbije. Sutra bih to uradio jer mislim da je strašna neodgovornost na onim ljudima koji se ne vakcinišu – objasnio je Vučić.

A šta je Vučić govorio prošle godine pročitajte u članku ispod.

Podeli
Updated: јул 15, 2021 — 3:30 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Pokusaj da otvoris LOGOR , da vidimo sta c biti , prvo pozovi svoje botove.

  2. Kada si sve prekršio, prekrši i taj član, šta je to za tebe!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *