VUČIĆ: Dobra vest, Srbija će među prvima u svetu dobiti KINESKU VAKCINU

Kineska vlada dala čvrste garancije da će Srbija imati vakcinu u istom momentu kada i Kina, možda već krajem oktobra.

Kineska država, po nalogu predsednika Si Đinpinga, dala je Srbiji čvrste garancije da će imati vakcinu protiv koronavirusa onog trenutka kada je i Kina bude imala!

Kako saznajemo, Peking garantuje da će Srbija biti prva zemlja u Evropi koja će dobiti kinesku vakcinu, čim se završe sve potrebne kontrole i testovi. Očekuje se, tvrde upućeni, da to može biti već kraj oktobra ili, u lošijem scenariju, u decembru ove godine!

Među prvima

Bićemo sigurno među prvih 20 zemalja koje će vakcinu da plate i da je nabave za sve građane. Naši odlično obavešteni izvori tvrde da je kineska vakcina u trećoj, pretposlednjoj fazi kontrole i provere.

– Kinezi vakcinu već uveliko testiraju na vojnicima, koji zasad nemaju nikakve nuspojave i osećaju se dobro. Osim toga, imaju više od dva miliona dobrovoljaca, civila, koji su spremni da se vakcinišu. Čim se završe ove kontrole, vakcina se stavlja u masovnu proizvodnju… Imamo čvrste garancije Pekinga da će Srbija dobiti vakcinu onog trenutka kada je oni budu odobrili.

To znači da ćemo vakcinu imati prvi u Evropi, možda već krajem oktobra. U nešto lošijem scenariju, u slučaju da je vakcinu potrebno doraditi, stići će u decembru ove godine – prenosi naš izvor, koji je insistirao na anonimnosti, dodajući da ništa više od ovoga ne može i ne sme da otkrije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić krajem prošle nedelje potvrdio je da će država uskoro, u novembru ili decembru, imati nabavljene vakcine.

– Razgovaramo sa dve države, sa dve velike farmaceutske kompanije, i verujem da znam iz koje će zemlje najpre doći vakcina. Bićemo sigurno među prvih 20 zemalja koje će vakcinu da plate i da je nabave za građane. Pokušaćemo da je besplatno damo stanovništvu.

Neki, videli ste, najavljuju velike cene, ali nadam se da će biti niže. Kako god, svakako će to biti jeftinije nego što bi nas koštala epidemija bez kraja – rekao je Vučić.

Vraćanje u normalu

Premijerka Srbije Ana Brnabić, komentarišući ove navode, kaže da se nada da će vakcina protiv korone doći pre nego što je bilo ko očekivao.

– Posle toga nadam se da će se situacija vratiti u normalno stanje, možda i nešto ranije. Ne mislim samo na Srbiju, već mislim na čitav svet. Ima zemalja koje razvijaju svoje vakcine, ali i zemalja koje su se već javile za određene vakcine – naglašava Brnabićeva.

Podeli
Updated: август 3, 2020 — 7:55 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *