VUČIĆ: Hrvati su ljubomorni kad vide koliko nam dobro ide

Srbija je najprivlačnija destinacija za strane investicije u regionu, a privukla je ukupno 56 odsto svih investicija u Zapadni Balkan.

To je istakao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa rukovodstvima pet okruga na jugu i jugoistoku Srbije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara o kritikama na račun državnih subvencija stranim investitorima, rekao da to treba pitati 260 mladih ljudi danas u Cumtobelu, koji su posao dobili zahvaljujući i subvencijama.

“A, da biste razumeli, dajemo subvencije i imamo suficit u budžetu, smanjujemo javni dug, a za to smo zaslužili ne samo čestitke, nego mnogo više od toga”, rekao je Vucić i dodao da to kritikuju oni koji nisu ni mogli da daju subvencije, jer je u njihovo vreme država bila pred bankrotom.

Loading...

Kako je rekao, zapošljavanjem pobeđujemo konkurenciju u regionu, jer, ima onih, kao što su Bugarska i Makedonija, koje imaju niža primanja nego u Srbiji i upitao – što bi onda neko od investitora dolazio kod nas ako se hoće reći da je razlog jeftina radna snaga.

Međutim, objasnio je, investitori gledaju i druge stvari, monetarnu sigurnost, makroekonomsku i fiskalnu situaciju, dobar ekonomski ambijent, stabilnost dinara, izdavanje građevinskih dozvola na vreme, čime sve pobeđujemo konkurenciju.

“Voleli ne voleli, mrzeli ne mrzeli, to je za čestitanje i možete da mislite kako se jedu u regionu kada pogledaju koliko Srbija ima investitora” dodao je.

Vucić je rekao da bukvalno nemamo konkurenciju u regionu i da se sada takmičimo sa Poljskom, Slovačkom, Rumunijom. . .

Vučić je napomenuo takođe da su Hrvati najviše “ljubomorni” na rast srpske ekonomije.

Podeli
Updated: 14 октобра, 2019 — 5:37 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.