Vučić: I JA SAM ŠAMPION kao sportisti

Lider Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, na najgrublji način je iskoristio istorijski uspeh srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, kako bi se pohvalio naštimovanim i samo njenu znanim ekonomskim uspesima Srbije.

Vučić se oglasio na svom Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ i još jednom pokazao da je spreman da upotrebi sve i svakog kako bi istakao sebe i zaradio po još koji politički poen u očima ojađenih građana. Ovog puta su srpski olimpijci iskorišćeni kao sredstvo Vučića za samopromociju.

– Uz čestitke našim sportistima, zlatnim vaterpolistima, Milici, Jovani, našim bronzanim odbojkašicama, uz čestitke svima koji su nam doneli medalje, ali i onima koji nisu doneli medalje, a svim srcem su se borili za našu Srbiju, hoću da kažem da su nam ovo najuspešnije Olimpijske igre i najveći sportski uspeh svih vremena koji je Srbija ostvarila. Ali, da se ne bih kitio njihovim perjem, njihovim uspesima, naš posao je bio samo da im obezbedimo dobre uslove, da im obezbedimo pristojne nagrade, želim da ukažem na nešto što je mnogo važno i zbog čega će biti još ulaganja u sport u budućnosti – rekao je Vučić i dodao:

– U prvih sedam meseci ove godine imamo priliv direktnih stranih investicija od 2,72 milijarde, za 30 odsto više nego prošle godine, to je dobar znak, srpska ekonomija napreduje i Srbija ide napred, biće još ulaganja u sport.

Nemajući realno čime da se pohvali, jer se Srbija guši u blatu kriminala i korupcije, te opšteg osiromašenja stanovništva, Vučić koristi priliku da pošalje poruku kako je i on šampion u naštimovanim ekonomskim parametrima.

I, naravno, najavljuje ulaganja u delatnost koja jedino može da mu donese još više profita i prostora da manipuliše nacionalnim osećanjima, dok se sve ostalo raspada. Gebels se u grobu prevrće od stida kakav je amater bio u odnosu na Vučića.

Okitio se Vučić, i te kako, sportskim perjem, iako je pokušao lažnom skromnošću da to negira. Tolike količine egzibicionizma, egoizma i hvalisavosti, nisu zabeležene u istoriji, na stid svakog čestitog pojedinca u ovoj zemlji.

Podsetimo, Srbija se našla na 28. mestu ukupno osvojenih devet medalja u Tokiju, tri zlata, jedno srebro i pet bronzanih medalja.

Podeli
Updated: август 8, 2021 — 8:10 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. NISU SPORTISTI BILI I TAKMICILI SE U JAPANU TO SU U STVARI BILI ALEKSANDAR VUCIC I VANJA UDOVICIC. NJIH DVOJICA SU SE BORILI U KARATEU, TEKVONDOU, VATERPOLU, ODBOJCI, RVANJU VI STE SLEPI KOD OCIJU AKO STE VIDELI PREKOVICEVU,MANDICEVU I SVE ONE KOJI SU OSVOJILI MEDALJE TO NISU BILI ONI TO JE BIO A.V I UDOVICIC.

    1. Bože mili koja je to budala, zar nema ama baš ni malo uvida u svoje stanje!Milenna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *