„Vučić i vlada dozvolili skup povodom otkrivanja spomenika?“

Kao i obično bitnija je propaganda nego ljudski životi, čijim spasavanjem se bavi 25 časova dnevno, i spasao ih je da se  broja ne zna, ali ako izuzmemo sva organizovana okupljanja počevši od predizborne kampanje pre vanrednog stanja ( kad se uveliko znalo za virus, i dešavanja u Kini i Italiji), pa do raznih masovnih organizovanih okupljanja posle vanrednog stanja, izbora itd.

Stotine ljudi se okupilo na dve lokacije, na jednoj „spontano“ ( bar tako deluje što ne znači da je tačno), a na drugoj organizovano dovezenim sa autobusima, parkiiranim pored kovid bolnice. Dovedenima se spomenik svideo po svim osnovama, čak je bilo i komentara kome se ne sviđa taj nije Srbin, dok

 „ Spontano okupljenim“ se nije svideo zbog veličine spomenika i trošenja  narodnih para bez da se narod išta pitao, niti je saopšteno koliko je narodnih para iz budžeta je potrošeno za spomenik, pa do simbolike da je trebao umesto mača da drži krst u ruci kao i još dosta različitih razloga.

Postavlja se  pitanje zašto policija nije reagovala i rasterala okupljene  građane i na jednoj i na drugoj lokaciji, jer osim što je na snazi zabrana okupljanja više od 5 osoba, postavlja se pitanje ko je i da li je dozvolio da se održi ne jedan već dva skupa.

Pokret slobodnih građana pozvao je danas Krizni štab da objasni da li je masovni skup povodom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu sproveden po svim epidemiološkim merama koje trenutno važe u Srbiji.

– Ko je dozvolio da se usred epidemije, kada su nam bolnice prepune građana, kada je broj dnevno zaraženih veći od 1.000, a broj preminulih veći od 20, održi skup na kom su govorili svi najviši funkcioneri Srbije, a na kom se očigledno nisu poštovale ni elementarne mere zaštite poput nošenja maske i držanja distance – naveo je PSG u saopštenju.

PSG je upitao ko će biti odgovoran ako za nedelju dana broj zaraženih ponovo bude bio blizu 10.000, kao i čija će biti odgovornost za sve one koji neće moći da dobiju adekvatnu zdravstvenu negu, „bilo da boluju od kovida, ili im je neophodna neka druga zdravstvena intervencija“.

– Smatramo da je više nego licemerno da se ovakav skup prenosi na Javnom servisu, da se vidi da se mere ni na koji način ne poštuju, dok je u uglu ekrana ispisano „Budimo odgovorni“. Još jednom pozivamo sve, a naročito državne funkcionere, da zaista budemo odgovorni – naglasio je PSG.

Podeli
Updated: јануар 28, 2021 — 12:05 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *