Vučić: IGNORISAN pred praznom salom UN govorio da je Kosovo „problem“ za mlade i ekonomiju!

Klupe u zgradi Ujedinjenih nacija bile su upadljivo prazne tokom govora Aleksandra Vučića koji je saopštio na engleskom jeziku, a predsednik Srbije i lider naprednjaka najviše pažnje je posvetio Kosovu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku da nerešeno pitanje Kosova i Metohije opterećuje ekonomski rast ne samo mladih u Srbiji, već i u regionu i da trajno rešenje mora da bude postignuto.

Da li Vučićev stav da kompromis leži u rešenju u kom nijedna strana ne dobije sve, ali obe dobiju dovoljno predstavlja, kako smatraju analitičari, pripremu javnog mnjenja za priznanje Kosova?


Od Hemingveja, preko Linkolna, sve do domaćih pisaca. Obraćanje predsednika Srbije pred svetskim liderima obilovalo je citatima, kojima je ilustrovao gorući problem – rešavanje statusa Kosova i Metohije, za koje je tražio razumevanje i podršku velikih država.


„Srpski pisac i diplomata Jovan Dučić je govorio da su naši neprijatelji samo prerušeni prijatelji, od kojih nas dele samo nesporazum ili predrasude. Vekovni problem Kosova je više od nesporazuma ili predrasuda, ali mi smo hrabro i realistično, sa voljom i nadom započeli potragu za trajnim rešenjem. (…) Kao što je američki predsednik Džon Kenedi rekao, ne možemo da pregovaramo sa ljudima koji kažu „šta je moje, moje je, a šta je tvoje, možemo da pregovaramo“. Zato trajno rešenje, kakvim ga ja vidimo, mora biti postignuto tako da nijedna strana ne dobije sve, ali dobije dovoljno“, rekao je predsednik Srbije u UN.

Loading...


Vučić je naveo da se ponosi nezavisnošću srpske spoljne politike i izgradnji dobrih odnosa sa zemljama regiona, jer, kaže, Srbija nije ostrvo.
Za bivšeg ambasadora Srbije u Ujedinjenim nacijama Pavla Jevremovića, u pitanju je bio strateški govor namenjen kako svetskoj, tako i domaćoj javnosti.
„Govor je očigledno veoma smišljeno i pažljivo napisan. Da se to sa ozbiljnošću shvati od strane svih faktora u zemlji koji u tome učestvuju u sprovođenju svega što je navedeno u istupanju predsednika, a do sad smo bili svedoci da nije bilo tako“, ocenjuje Jevremović.

Podeli
Updated: 28 септембра, 2019 — 9:28 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.