Vučić: Imam i ja fotografije sa Veselinovićem!

Komentarišući fotografije svog brata Andreja Vučića i ozloglašenog biznismena sa severa Kosova Zvonka Veselinovića Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije otkrio detalje zbog čega su se oni sastajali, već je kazao da ne zna šta je to njegov brat loše učinio jer se u više navrata sreo sa Veselinovićem. Vučić je ova otkrića novinara okarakterisao kao pokušaj kriminalizovanja njegove porodice.

Od kada su pre dve nedelje KRIK i BIRN objavili fotografije predsednikovog brata i Veselinovića, komentari predsednika Vučića o ovoj temi nisu mogli da se čuju sve do juče.

U intervjuu za nemački list „Frankfurter algemajne cajtung“ (FAZ) koji je juče objavljen, kao i u sinoćnoj emisiji „Hit tvit“ na televiziji Pink Vučić nije objasnio zbog čega se njegov brat sastajao sa ovim osuđivanim biznismenom, ali je kazao da su objavljene fotografije napad na njegovu porodicu.

Loading...

„Moj brat se možda susreo sa njim dva ili tri puta. Nije ga video od 2015. I šta je sada problem? Ne znam šta da kažem. Ovo je uvreda. Ako znate šta je to moj brat nelegalno ili pogrešno učinio, molim Vas recite mi. Sve ostalo su užasne laži koje se koriste zato što ne može da se nađe ništa protiv mene i umesto toga pokušava da se kriminalizuje moja porodica“, kazao je predsednik u intervjuu za nemački „FAZ“.

Otkrio je da i sam ima, kako je rekao u sinoćnoj emisiji, fotografije sa Veselinovićem.

„Najsmešnije u svemu tome je što oni kažu: ‘Pogledajte sliku od pre pet godina gde u istoj prostoriji sedi Andrej i Zvonko Veselinović’. Pa imate moje slike sa Zvonkom Veselinovićem, 50 mojih slika iz Kosovske Mitrovice. Ne znam što niste moje slike objavili, ne znam u čemu je problem. Pa o kakvim glupostima vi pričate“, rekao je Vučić u emisiji „Hit tvit“.

Novinarska otkrića Vučić je okarakterisao kao pokušaj njegovih političkih oponenata da kriminalizuju njegovu porodicu i istakao da je Veselinović pokrenuo poslove tokom prethodne vlasti u Srbiji.

„Zvonko Veselinović je napravio svoju građevinsku kompaniju 2010. i 2011. godine kada su današnji opozicioni lideri Boris Tadić i Dragan Đilas bili na vlasti“, naveo je za „FAZ“, a sa optužbama na račun opozicije je nastavio i sinoć na televiziji Pink upitavši „Je l’ se on (Andrej Vučić) to nekim kriminalom bavi? Je l’ to on bogataš neki? Je l’ on uzeo 500 miliona ili Đilas? Je l’ on uzeo 10 miliona ili Jeremić?“

Ovo nije prvi put da predsednik novinarska otkrića koja članove njegove porodice povezuju sa osobama iz kriminogenih krugova naziva napadom.

Kada su KRIK i drugi mediji pisali o tome da je njegov sin Danilo Vučić na svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji navijao sa osobama iz kriminogene sredine Vučić je ponudio slično objašnjenje kao i sada kada je reč o njegovom bratu. Tada je kazao da mu „bitange napadaju porodicu“ i da njegov sin nije ništa loše učinio.

Na ovo je podsetio i u sinoćnoj emisiji na Pinku.

„Bio je kriv zato što je na šest metara od njega na jednoj utakmici bio, pošto je jednog od tih ljudi znao, a drugog mislim da nije čak ni upoznao, ali je valjda bio kriv što je bio pored njega. To je bilo to teško krivično delo koje je moj stariji sin učinio“, pokušao je predsednik da demantuje novinarska otkrića.

Napadi na novinare zbog fotografija

Podsetimo, novinari KRIK-a i BIRN-a nedavno su objavili fotografije koja potvrđuju ono o čemu se dugo govori u Srbiji – bliskost predsednikovog brata čovekom čije ime mnogi koji žive na severu Kosova strahuju da izgovore.

Prvo je KRIK objavio dve fotografije nastale u martu 2015. u restoranu „Salaš 137“ na Kopaoniku gde se vidi kako osuđeni biznismen Zvonko Veselinović i Andrej Vučić sede za stolom sa još jednim čovekom koga novinari nisu prepoznali. BIRN je dan kasnije objavio „selfi“ ove dvojice uslikan tokom predizborne kampanje SNS-a 2014. u prostorijama reklamne agencije „Inviktus medija“.

U izveštajima srpske policije i bezbednosne službe, do kojih su došli novinari KRIK-a, Veselinović je označen kao vođa grupe koja se bavi švercom droge, oružja i nafte, zelenašenjem i pranjem novca.

Ovaj kontroverzni biznismen više puta je bio optuživan za različita krivična dela, ali je većina optužbi pala na sudu. On je, međutim, nedavno osuđen na dve godine zatvora jer je organizovao nelegalno iskopavanje peska i šljunka, ali ova presuda još nije pravosnažna.

Nakon objavljivanja fotografija Veselinovića i Andreja Vučića na društvenim mrežama pojavili su se video-spotovi koji označavaju novinara BIRN-a Slobodana Georgieva i novinare KRIK-a i CINS-a kao izdajnike i strane plaćenike.

Nekoliko prorežimskih tabloida pisalo je ono što i predsednik sada govori – da je objavljivanje ovih fotografija napad na njegovu porodicu, a ovo su nekoliko dana ponavljali i funkcioneri vladajuće partije.

Predsednik Vučić je u nekoliko navrata tokom prethodne nedelje kritikovao i novinare sa severa Kosova da su „plaćeni spolja, samo da bi srušili jedinstvo srpskog naroda na Kosovu.”

On se u sinoćnoj emisiji izvinio zbog ovoga nastavljajući, međutim, sa kritikama.

„Izvinjavam se, meni to nije teško da kažem, ali da li sam suštinski rekao istinu, govoreći o strancima koji žele slabiju Srbiju? Pa nema nikakve sumnje da sam rekao istinu“, kazao je sinoć.

Izvor: Krik

Podeli
Updated: 29 априла, 2019 — 8:06 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *