VUČIĆ: Imamo odlične plate i penzije, živimo bolje nego Bugari!

Predsednik SNSa Aleksandar Vučić kaže da bi dolazak Folksvagena u našu zemlju podigao bruto domaći proizvod Srbije za 12 odsto.

“Ako bi Folksvagen došao, sa izvozom od četiri milijarde i šesto miliona evra, to bi bilo 12 posto uvećanje BDP-a. Time u jednoj godini, nekumulativnim sabiranjem, stižete pojedine zemlje za deset – deset i po godina, pošto će sad prosečna stopa u EU iznositi 1,1 odsto”, rekao je Vučić u emisiji “Bez ustručavanja” na Youtube kanalu “Bez Cenzure”.

Trenutno su, kako kaže, u opticaju dve moguće lokacije za VW – jedna u centralnoj Srbiji, a druga u Vojvodini.
“Ukoliko bi oni eventualno došli, to bi bio game changer i sve bi promenilo. Tada bi naša stopa rasta bila dramatično veća”, naglasio je predsednik.

Kaže i da je realno da stopa rasta u ovoj godini bude 3,5 odsto, a sledeće 4,5 ili 5,0 procenata, i da će Srbija imati viši BDP od Bugarske, a da je Rumunija imala nešto niži rast od nas prošle godine.

Loading...

“Ali ne možemo da se merimo sa njima po tom pitanju”, poručio je predsednik, dodajući da smo, međutim, po platama već negde izjednačeni sa Bugarskom, dok smo po penzijama čak i ispred.

“Ne mislim da je život u Srbiji lošiji nego u Bugarskoj, ali to nije za poređenje. Oni su dobili 40 milijardi evra direktnih para iz EU. Mi, ako smo ukupno dobili milijardu evra sa svim onim iz fonda solidarnosti posle poplava, gde je bilo oko 170 miliona. To su ogromne razlike”, poručio je Vučić.

Podeli
Updated: 6 априла, 2019 — 8:48 am

4 Comments

Add a Comment
  1. Prosek plata u Bugarskoj 545 evra. Toliko.

  2. Koliko radimo super zivimo. Nista nece da padne s’neba.

  3. Nekad smo za Bugare …Rumune i Madjare bili kraljevi…veliki napredak u p.m..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.