Vučić: Ja imam 75 KUMOVA – Ne znam da li su TAJKUNI

„Nikada se nisam vozio ni njegovim autobusima, ni avionima, niti bilo čim drugim“, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić komentarišući otkriće KRIK-a da je Nikola Petrović, bivši direktor „Elektromreže Srbije“ i njegov kum, krajem prošle godine kupio avio-kompaniju od kontroverznog biznismena Stanka Subotića. Naveo je da Petrović ima svoj privatan biznis i da nema nikakve veze sa tim.

„Nemam pojma šta on kupuje i čime se bavi, čovek se bavi poslom privatnim, bio bogat uvek“, rekao je Vučić na pitanje novinarke N1 i dodao da on ima „75 kumova“.

„I nemojte da odgovaram za svakoga od njih, a pritom ovde nemate ni šta da kažete da je neko nešto uradio, ukrao ili bilo šta. Čovek ima privatan posao i hoće da radi šta on hoće da radi. Njegova stvar.“

„Nego bih vas ja zamolio da pokušate nešto nekad da pronađete kod mene, a ne da progonite kljude koji su krivi samo što sam pre deset, 15 ili 20 godina sam im krstio dete ili bio kum na venčanju“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao i da je Petrović bio bogat i pre ulaska u politiku, te da od njega i Srpske napredne stranke nije dobio ništa.

„Jedinu vezu sa državom je imao kada mu je režim Demokratske stranke davao dozvole za neke hidroelektrane.“

Podsetimo, KRIK je otkrio da je predsednikov kum Nikola Petrović u oktobru prošle godine kupio avio-kompaniju „Air Posh“ od kontroverznog biznismena Stanka Subotića. Ovaj posao obavio je preko svoje ofšor kompanije „Faberge advisors“ registrovane u Luksemburgu.

Petrović je kompaniju koja poseduje avion vredan više od pola miliona evra kupio jeftino, sudeći po ugovoru, za svega 100.000 evra. Takav model aviona, na sajtovima za njihovu prodaju, košta između 700 hiljada i 1,3 miliona evra.

O vezama Subotića, moćnog biznismena koji je imao poslovne veze u svetu kriminala, sa trenutnim vlastima do sada se samo spekulisalo. Novinari KRIK-a su, međutim, u okviru međunarodnog novinarskog projekta „OpenLux” („Otvoreni Luksemburg”) otkrili da je Petrović svoju kompaniju u Luksemburgu registrovao na istoj adresi kao i Subotić, a delili su i iste direktore.

Preko luksemburške kompanije, Petrović je ušao i u druge poslove – razvoj tehnologije za solarnu energiju kao i uvoz lekova.

Izvor: KRIK

Podeli
Updated: фебруар 9, 2021 — 5:25 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Podmuklo je ibegao pitanje novinarke N1 o druzenju svog sina Danila sa belivukovim mfijsim. , poceo je o svojim kumovima pa otisao do bahama i nazad .
    Ako su novinari u tom trenutku sludjeni nije naro koji je ispred ekrana i belezi sve sto ga pitaju i sta odgovara.
    Da li je i on kasapio.

  2. On odgovara samo na ona pitanja koja je sam naručio kod ,,svojih“ novinara sva ostala izbegne tako što počne neku drugu priču i kad mu novinar ponovo traži odgovor on tvrdi da ga je dao a to što novinar nije zadovoljan sa odgovorom nije njegov problem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *