Vučić: Ja ne stižem ni da se bavim kampanjom, samo o zemlji brinem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras o problemima sa kojima se Srbija suočava zbog rata u Ukrajini, navodeći da je toliko opsednut time što se dešava i pokušajima da sačuva zemlju, da ne stiže da se bavi kampanjom. „Ja ne stižem ni da se bavim kampanjom, ničim, samo o zemlji brinem“, rekao je Vučić.

Govoreći o pritiscima na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, Vučić kaže da ne bi bilo fer da kaže ko je sve tražio da ih Srbija uvede.

„Ne mogu da govorim ko je od mene tražio da uvedemo sankcije Rusiji, a ko ne. U središtu svega tu je sada ekonomija“, rekao je Vučić u emisiji „Prva tema“ na TV Prva, dodajući da će država morati da reši mnoge probleme, koji prete da ugroze rast zemlje.

On je govoreći o sankcijama Rusiji, rekao da bi to značilo da Srbija može da ugrozi odnos sa državom koja pruža najjaču podršku Srbiji u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u pogledu pitanju Kosova.

Istakao je da je Rusija uvek bila uz Srbiju, da je Kina uglavnom bila uzdržana, ali nikada protiv Srbije, a da je sada sve više uz Srbiju.

Suština je u tome, kako kaže, da je Srbija u veoma teškoj poziciji, a poslednja odluka Evropskog saveta o uvozu nafte za nas je toliko zabrinjavajuća i veoma čudna.

„Tražimo rešenja. Danas su ljudi iz mog kabineta imali video-konferenciju sa partnerima iz EU. To se ne tiče samo uvoza nafte. Mi nemamo svoju naftu. Ovo se tiče mogućeg uvoza hemikalija koje su potrebne za rafineriju, a mi na to više nemamo pravo“, ukazao je Vučić.

Vučić je govorio i o velikim pritiscima sa kojima se Srbija suočavala uoči potpisivanja Briselskog sporazuma, a koje je uporedio sa sadašnjim oko uvođenja sankcija Rusiji.

Podeli
Updated: март 19, 2022 — 6:46 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *