Vučić je kao OPOZICIONAR kupio aparat za 35.000 maraka i prisluškivao PREDSEDNIKA DRŽAVE

Afera o prisluškivanju sve jače odzvanja srpskom političkom scenom. Predsednik SDS Boris Tadić najavio je podnošenje krivične prijave protiv aktuelnog šefa države Aleksandra Vučića zato što ga je, kako kaže, nezakonito prisluškivao u vreme kada je (Tadić) bio predsednik Srbije.

Za svedoka će, kaže, pozvati, Vojislava Šešelja, koji je te podatke izneo u javnost.

Počelo je kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da ima dokaze da su on i Tomislav Nikolić prisluškivani dok su bili opozicija. Ministar policije to prisluškivanje ne naziva nezakonitim, već perfidnim, tvrdeći da su od 2007. do 2012. namerno „pod mere“ stavljani ljudi sa kojima se Vučić često čuo telefonom. Te da su preko njih zapravo slušali sadašnjeg predsednika države.

Kopernikanski obrt donosi najava predsednika Srbije u tom periodu – Borisa Tadića, da pokreće sudski proces i kaže da za vreme njegovog mandata nije vlast prisluškivala opoziciju, nego upravo obrnuto. „Sad ćemo imati sudski proces, u kome će Vučić biti optužen, biće pozvan Vojislav Šešelj da svedoči. Da svedoči u sudnici o onome o čemu je, kada je govorio o događajima 2008. godine, već svedočio pred javnošću – nezakonitom prisluškivanju“, rekao je Tadić.

Loading...

„Ja sam ranije od Vučića dobijao snimke telefonskih razgovora Tomislava Nikolića i Borisa Tadića. Jer naši su telefoni bili umreženi, a Vučić je kupio aparat od 35 hiljada evra kojim je mogao sve naše umrežene telefone da prisluškuje. Dakle, nije on prisluškivao Tadićev telefon, već kad Tadić razgovara sa nekim našim… Imao je sve razgovore Tadićeve sa Tomom Nikolićem. I on mi je to, sve na papiru, donosio otkucano“, naveo je lider SRS Vojislav Šešelj.

„Sada ćemo imati Šešelja na sudu koji će morati da kaže da li je lagao optužujući sadašnjeg predsednika da je prisluškivao, u vreme dok je bio opozicija, bivšeg predsednika države… Što je, par ekselans, krivično delo, ugrožavanje nacionalne bezbednosti. Da li je lagao, a znamo da nije lagao“, kazao je Tadić.

Ministar policije tvrdi – Vučić je prisluškivan i od 2000. do 2003. godine. To je bio povod da se oglasi još jedan čovek iz nekadašnje izvršne vlasti – predsednik Nove stranke i bivši premijer Srbije Zoran Živković.

„Aleksandar Vučić je bio pod merama Bezbednosno-informativne agencije za vreme policijske akcije Sablja. On je u sklopu prethodne obrade u više navrata „hvatan“ u komunikaciji sa pojedincima iz beogradskog podzemlja. Te informacije Stefanović je mogao da dobije od direktora BIA Bratislava Gašića“, tvrdi Živković.

Bivši ministar policije i aktuelni šef diplomatije Srbije Ivica Dačić, takođe, tvrdi da su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić svojevremeno bili prisluškivani, i da je, dok je radio kao ministar unutrašnjih poslova, naložio istragu.

„Žestoko sam bio protiv toga tada, kada sam tražio i smene u policiji, kao što sam i danas protivnik takvih metoda“, naveo je Dačić. Rezultati istrage koju je kako kaže Dačić pokrenuo, nisu poznati.

Izvor: N1

Podeli
Updated: 1 августа, 2019 — 7:48 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.