Vučić: Jovanjica je IZMIŠLJENA AFERA

„Laži mafijaških krugova iz policije koji su u dosluhu sa opozicijom“ – tako u verziji predsednika Srbije izgleda afera Jovanjica. U svemu vidi i zaveru protiv njegove porodice, te poručuje da je spreman da zajedno sa svojim bratom Andrejem Vučićem ode na poligraf kako bi dokazao da nemaju nikakve veze sa Predragom Koluvijom, vlasnikom Jovanjice. Opozicioni političar Miroslav Aleksić poručuje da predsednik, umesto poligrafa, dođe na TV duel.

Mafija ruši vlast u Srbiji i to preko policije, tvrdi predsednik Aleksandar Vučić. Poručuje da je afera Jovanjica izmišljotina, a da je Miroslav Aleksić, koji je obelodanio podatke o najvećoj plantaži marihuane u Evropi, portparol mafije.

„Neki krugovi u MUP-u koji znaju šta su sve radili, od prisluškivanja, pa nadalje, pokušavaju da zadaju konačni udarac i da sruše vlast u Srbiji, time što preko kriminalnih krugova, daju informacije pojedinim licima iz opozicije, a inače navezanim za kriminalne, a Aleksić je jedan od njih“, rekao je predsednik Vučić.

Takve optužbe ne dolikuju predsedniku države i samo pokazuju da je Vučić nervozan, jer aferu Jovanjica više ne može da kontroliše, smatra Miroslav Aleksić.

„To što je izgovorio sinoć o meni, da sam secikesa, da sam mafijaš, da sam ja deo kriminalnog klana, u jednom neverovatnom stanju besa je to izgovorao, ja sam ga i jutros na Tviteru pozvao da mi to sve ponovi u jednom televizijskom duelu“, rekao je Aleksić.

Umesto televizijskog duela, predsednik Srbije obećava poligraf. I to zajedno sa svojim bratom Andrejem Vučićem, a sve kako bi dokazao da se niko od njih dvojice, sa vlasnikom imanja Jovanjica, Predragom Koluvijom, nikada nije ni video ni čuo.

„Ja sam spreman da, ako je potrebno, i ako ljudi ne veruju, da se i dodatno ponižavam i da idem na poligraf i na svako pitanje vezano za Jovanjicu da odgovorim. I ja i moj brat, da odgovorimo na svako pitanje vezano za Jovanjicu“, naveo je Vučić.

Predsednik treba da odgovori na pitanje zašto je Predrag Koluvija obilazio odbore Srpske napredne stranke po Vojvodini i zašto su državni funckineri, poput ministra Aleksandra Vulina, posećivali njegovo imanje, kaže Aleksić i poručuje da je još jedna najava poligrafa politikanstvo i propaganda predsednika Srbije.

„On, ako je siguran u to što kaže, on i brat Andrej Vučić, kada je u pitanju Jovanjca, davno je trebalo da budu poligrafski testirani. Ali ne na poligrafu Aleksandra Vulina, već na nekom poligrafskom ispitavinaju uz prisustvo policije, Tužilaštva, pa da vidimo ko govori istinu“, kaže Aleksić.

A da bi se utvrdile činjenice, čeka se odluka Višeg suda, koji treba da odluči da li će slučaj Jovanjica dobiti novu optužnicu, kojom je, pored Predraga Koluvije, obuhvaćeno još osam osoba – policajaca, pripadnika BIA i VOA.

Podeli
Updated: 14 јануара, 2021 — 4:19 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Portparol mafije? Ako nije mafija ona koja uzgaja i čuva 650kg marihuane i još za to dobije od države skoro 4mil. evra, onda ništa. A advokat (školovani), mafije neka ih brani. Ko laže neznam, ali neka mu 6 narednih pokolenja bljuju penu iz usta od konzumiranja toga što ,,primerni građani“ radnici Jovanjice proizvode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *