Vučić: Kažnjavaću BEZ MILOSTI učesnike u neredima (VIDEO)

Prema njegovim rečima, Srbija je u prethodnih osam godina u potpunosti poštovala slobodu okupljanja, demonstracija i različitog mišljenja i nikada nije ugrozilo to pravo svojim građanima.„

Sinoć smo bili svedoci agresivnog političkog protesta, a nedugo po otpočinjanju protivzakonitog i neprijavljenog protesta, lica desničarske organizacije počela su da prave incidente. Ekstremisti profašističkih organizacija napali su Narodnu skuštonu, ušli u nju, što predstavlja izvršenje najmanje dva krivičai dela, više sati brutalno napadali policjske snage Srbije, vređali i napadali. Policija se ponašala dostojanstveno i odgovorila tek kada su ta lica zauzela hol Narodne skupštine. Posao svake policije u svetu je da zaštiti državne institucije i ne postoji zemlja gde se to čini nekažnjeno“, ocenio je predsednik Srbije.

On je dodao da je ovaj politički skup bio dobro orgnizovan, ali i da je bilo propusta bezbednosnih službi aludirajući da su bili umešani inostrani faktori.„

Pristojni i mirni ljudi su se sami sklonili i nisu učestovovali u tome. Nekoliko stotina lica je učestvovalo u tim nemirima“, naveo je Vučić i pokazao fotogafije povreda policajaca, koji, kako je rekao, „nisu nikog napadali“.

Vučić je naglasio da se neće dogoditi da Srbija odstupi od batinaša I da će učesnike u neredima kažnjavati bez milosti.

Predstavnici vlasti osudili su nasilje i incidente koji su se dogodili sinoć ispred skupštine, dok su predstavnici opozicije i nevladine organizacije oštro reagovali zbog prekomerne upotrebe sile policije.

Više političkih partija i organizacija najavilo je nove proteste za večeras u Beogradu.

Podeli
Updated: 8 јула, 2020 — 3:56 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *