VUČIĆ: Kineske vakcine su KVALITETNE ali se ipak MOŽETE ZARAZITI (VIDEO)

U Srbiju su pored Fajzerovih vakcina, kao i ruskih „Sputnjik V“, stigle i kineske vakcine o kojima se posebno povela polemika, naročito posle jučerašnje sednice državnog vrha i ostalih osoba kojima je poverena borba za suzbijanje pandemije koronavirusa. Iako smo postali prva evropska država koja će koristiti kineske vakcine, koje nisu dobile dozvolu sve do trenutka dok nisu prispele na tlo naše zemlje, predsednik Aleksandar Vučić uverava da je svako cepivo, pa tako i kinesko bezbedno i efikasno, ali je potom dodao da postoji mogućnost ponovnog zaražavanja, doduše bez smrtnog ishoda. Kako je uopšte moguće da se neko zarazi nakon vakcinisanja?

– Molio bih vojsku, policju i prosvetu da tu idemo na preko 90 odsto imunizacije. Pozivam sve građane da se vakcinišu, da se ubrzano prijavljuju. Što pre primite vakcinu, spasićete mnoge živote, kao i svoj. Molim sve ljude da se prijave da se vackcinišu. Ako ne moraju da biraju, da ne biraju jer se radi o dobrim i kvalitetnim vakcinama. Kada se vakcinišete, čak i ako budete zaraženi posle toga, u 99 odsto slučajeva neće biti smrtnog ishoda – rekao je Vučić.

Postavlja se pitanje, međutim, kako je moguće da se neko zarazi nakon što primi vakcinu?

Od kada je sveta i veka, vakcinacija, odnosno imunizacija služi da budemo imuni na određene bolesti i viruse, sa nemogućnošću da obolimo ukoliko ih primimo.

Vučić, pak, tvrdi da je imunizacija u ovom slučaju izuzetno važna za borbu protiv koronavirusa, ali nije objasnio deo rečenice u kojem tvrdi da građani mogu da se zaraze i kada prime vakcinu.

Na osnovu njegovih reči, moguće je izvući dva logična zaključka.

Prvi je da predsednik voli da bude u centru pažnje i da „prosipa pamet“ u svim mogućim situacijama, pa čak i nekim stvarima u koje se ne razume, a nije da nismo navikli na to od njega.

Drugi je, pak, mnogo opasniji ukoliko se ispostavi tačnim. Da li to Vučić zna nešto što mi ne znamo i da li su doze vakcina koje su nam stigle nekvalitetne i nebezbedne, bez garancija da građani neće oboleti od virusa Covid-19 čak i ako ih prime, a da im pritom garantuje da „za utehu“ neće umreti ako obole?

Jasno je da stanovništvo prima vakcinu jer ne želi da se razboli, a o umiranju tek niko ne razmišlja.

Verovatno niko još nije poželeo da primi vakcinu kao garanciju da neće umreti, a da pritom prihvati kao normalno to da oboli nakon cepljenja.

Pošto Vučić nije objasnio spornu rečenicu koju je izgovorio, ostaje nam samo da nagađamo, ali ono o čemu ne bi trebalo uopšte da se diskutuje, jeste to da bi vakcina kao civilizacijska tekovina trebalo da štiti od oboljevanja, a ne samo od umiranja.

Podeli
Updated: јануар 20, 2021 — 10:05 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *