VUČIĆ: Koristim funkciju predsednika za moju stranku (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejijem najkonkretnije razgovarao o budućnosti naše zemlje, kao i ekonomskom i investicionom paketu.

” Od 2023. godine očekujemo veliku podršku od strane evropskih poreskih obaveznika koji će ovde da ulože. Dobićemo oko osam milijardi evra u gratnu i još  20 milijardi evra preko toga kroz različite projekte”, rekao je Vučić  na zajedničkoj konferenciji za novinare.

On je najavio  da Srbija očekuje velike investicije od strane Evrope, ističući da je za ceo region dobro da se na Balkan ulaže novac.

Vučić je najavio i ulaganja u projekte za napredak sela koji će se raditi zajedno sa EU, a vrede oko 73 miliona evra.

On je rekao i da je sa Varhejiem razgovarao i o onome što je negativno ocenjeno u Izveštaju EK.

“Govorili smo o svim nedostacima, govorio sam o svojim propustima. Fer je da budemo iskreni. Pričali smo i o izveštaju, važno je videti političke i ekonomske stvari. Što se ekonomije tiče, u prethodnih godinu dana, Srbija je među boljima u Evropi”, istakao je predsednik Srbije.

Rekao je i da je prihvatio kritike komesara za proširenje koje su upućene na njegov račun, pre svega da je koristio funkciju predsednika za izbore.

Vučić je precizirao da su kritike bile usmerene ka “korišćenju funkcije predsednika države čime je pridobijao građane Srbije za stranačku listu koju je vodio”.

“Nije ni važno, odgovaraću na to kada za to dođe vreme. Ja sam prihvatio svu krivicu i rekao da sam odgovoran i spreman da snosim svaku vrstu posledice”, kazao je predsednik Srbije.

Podeli
Updated: октобар 9, 2020 — 8:38 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *