Vučić: KUKNJAVA I DŽANGRIZANJE su omiljeni sport našeg naroda (VIDEO)

Vučić je posetio novoizgrađenu atletsku stazu izgrađenu tik uz zidine Smederevske tvrđave za potrebe Balkanijade i Balkanskog prvenstva koje se održava danas i sutra.

Staza je izgrađena od, kakao je ranije rekla tadašnja predsednica opštine Smederevo Jasna Avramović, 60 milona dinara donacije, od čega je tri miliona dao grad.

Sa njim su u obilasku staze bili i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, direktor Saveza Slobodan Branković i predsednik Evropske atletike Dobromir Karamarinov.

Vučić je u toku razgovora poručio da će pomoći Atletski savez Srbije, a razgovarali su i oko izgradnje atetskog stadiona na kojem bi mogli da budu održani evropsko i svetsko prvenstvo.

Država ima novac za pomoć sportu, iz budžeta su obezbeđena 22 miliona od ukupno 30 za tu stazu, dok je grad Smederevo dao pet miliona i ostatak Atletski savez. Izgrađeno je više atletskih staza prethodnih godina, ali da niko neće to da prizna da se sada više gradi nego ikada pre.

 Koliko god da je dobro i bolje neće niko to da kaže, kao i kada pitate ljude kada su bile veće plate i penzije… pa nikad. Nikada nismo više gradili. Uprkos koroni nemamo problema sa finansijama – naglasio je Vučić.

Ali šta to sve vredi, naš trud i zalaganje kada je srpski omiljeni sport kuknjava i džangrizanje, rekao je predsednik SNSa.

Vučićev omiljeni sport je vređanje sopstvenog naroda, i ne propušta priliku da u njemu učestvuje.

Podeli
Updated: јун 26, 2021 — 3:47 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *