Vučić: Laže ruski “Sputnjik”, nije bilo 50.000 demostranata, bilo ih je 7.500, bio sam na terasi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da je sa terase predsedništva u Beogradu slušao govornike na protestu “Svi kao jedan – Jedan o pet miliona” i da ih nije bilo više od 7.500.
Vučić je novinarima u Beogradu rekao da bi za njega bio poraz i sramota da samo iz Vranja i Leskovca ne skupi više od 7.500 na predstojećem mitingu koji će se održati 19. aprila u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

On je najavio da će njegov miting biti održan na istom mestu i pozvao televiziju Pink da istim dronom snima i taj miting pa da mogu da se uporede snimci i koliko je na kome bilo okupljenih.
Dodao je i da će na tom mitingu govoriti o tome šta je sve do sada aktuelna vlast uradila za Srbiju i koji su planovi za budućnost.

Vučić je istakao i da nisu tačni navodi Sputnjika da se na protestu opozicije okupilo 50.000 građana.

“To što je Sputnjik rekao je bezobzirna i bezobrazna laž”, rekao je Vučić. On je kazao i da se ne plaši opozicije i njihovih pretnji i pozvao ih da sprovedu nasilje na koje pozivaju.
“Uradite više to nasilno delovanje da vidi nemojte samo više da pretite, ajde upadajte da vidimo kako ćete da tučete, ajde samo da vas vidim”, rekao je Vučić.

Loading...

On je kazao da jučerašnji skup pokazuje da opozicija može da pređe cenzus i naveo da ih je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala na dijalog i da je to mesto na kome treba da se razgovara.

On je kaza da po zakonu ne mogu da ispune zahteve o izmeni sastava REM-a jer u REM-u ne mogu da budu stranački ljudi kao i da ne mogu da kadriraju u RTS jer bi to bilo direktno narušavanje javnog servisa.

“O RTS-u mislim sasvim sigurno lošije nego oni o njihovim kadrovima i ljudima, ali ne možemo mi o tome da razgovaramo, to bi bilo direktno narušavanje nezavisnosti javnog servisa”, rekao je Vučić.

On je kazao da je protest opozicije bio besmislen da nije bilo reči ni o kakvom programu, da su sve vreme vređali njega.

Podeli
Updated: 15 априла, 2019 — 2:47 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Zasto lazes GOVNO jedno, ali meni je vazno da dobro znas koliki je stvarni broj, zato si nervozan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.