Vučić. Makron me samog odveo u podrum

Predsednik me je vodio u vinski podrum Jelisejske palate. Takođe smo u dva navrata obavili razgovore u četiri oka, pohvalio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka s francuskim kolegom Emanuelom Makronom.

Predsednik Srbije danas je u zvaničnoj poseti Francuskoj, gde ga je dočekao francuski predsednik Emanuel Makron. Razgovor dvojice lidera trajao je oko četiri sata.

Nakon sastanka Vučić je rekao sledeće:

“U vreme pandemije korona virusa ljudi izbegavaju susrete i gledaju da svoje zaposlene ne izlažu velikim rizicima tako da tih konferencija skoro da i nema, ali je ovo dokaz istinskog prijateljstva predsednika Makrona rešavanju problema na Zapadnom Balkanu”.

Vučić je rekao i da je zahvalan što Makron razume poziciju Srbije, a posebno se osvrnuo na srdačan doček francuskog predsednika.

“Doživeo sam stvari koje nisam ni sanjao, predsednik me je vodio u vinski podrum Jelisejske palate. Takođe smo u dva navrata obavili razgovore u četiri oka”, rekao je Vučić, prenose Novosti.

Podsećanja radi, predsednik Vučić imao je slične izjave i u julu 2020. godine, kada su razgovarali u “posebnim odajama”.

“Moram da kažem da me je odveo u odaje koje nisu zvanična kancelarija, pa sam mogao da vidim posebne sobe za francuske redsednike. Setio se emocija koje je doživao u Beogradu. Pokazao je izuzetno gostoprimstvo”, istakao je Vučić tada za TV Pink.

Pre današnjeg sastanka i Vučić i Makron su istakli da će jedna od tema razgovora biti rešavanje kosovskog pitanja. Makron je najavio svoju veću angažovanost u dijalogu Beogarada i Prištine, dok je srpski predsednik najavio i da je dogovoreno da do kraja godine bude započeta izgradnja beogradskog metroa.

Predsednik Vučić je pozvao Makrona da ponovo poseti Srbiju.

Podeli
Updated: фебруар 1, 2021 — 6:22 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *