Vučić: Mi smo pristojna Srbija udaramo samo GUMENIM ČEKIĆIMA (VIDEO)

U Srbiji je poslednja tri dana glavna tema blokada puteva, a kao najbitniji trenutak istakao se Šabac, gde su bagerom pokušali da rasteraju aktiviste i da odblokiraju saobraćajnicu. Ova namera je porasla u veće razmere pa je došlo do tuče i razbojništva, a predsednik Vučić danas ne vidi ništa sporno, ni u bageru ni u čekiću.

Kako je izjavio danas za medije, onaj koji je vozio bager je jedini koji nije kršio nikakve zakone i uopšte nije bitno gde je krenuo, jer je kao građanin Srbije imao sva prava da prođe tuda.

Takođe, osudio bi sve one koji su naneli bilo kome povrede čekićem, ali kako kaže zna da niko nije prijavio da je povređen i nije ni mogao jer predsednik „zna“ da je taj čekić bio gumeni, a ne pravi.

A onda je izmislio novi rekvizit, koji je izgleda samo on video…

– Kako ne vidite sekiru, pravu, a ne gumenu? Znači niste videli? Pa i da je pravi čekić, je li sekira jača od čekića? Je li veći problem? Ali izgleda da nije. Znači neko ipak ima pravo da koristi sekiru – rekao je Vučić danas u obraćanju medijima.

On je usput stao i na stranu bageriste koji je izazvao incident u Šapcu.

– Aktivisti su doveli teške mašine da blokiraju put, a onda naiđe druga mašina i uopšte nije bitno da li ide do njive, kući, do devojke ili na Mars. To je put koji po Ustavu Srbije on ima pravo da koristi. Onda tog čoveka, koji nije prekršio nijedan zakon, izubijaju na mrtvo ime i prezime – kaže predsednik.

I poput onog čuvenog pitanje: „Šta je starije kokoš ili jaje“?, sad će nam ostati zagonetka je li jači čekić ili sekira.

Podeli
Updated: децембар 1, 2021 — 7:46 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *