Vučić: Mladi od 16 do 29 godina dobiće od države pomoć od 100 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je na godišnjoj konferenciji za novinare da će 1. februara mladi od 16 do nepunih 30 godina dobiti pomoć od 100 evra.

To je, prema rečima Vučića, oko 1,5 miliona osoba.

Oni koji ispunjavaju taj kriterijum, imaće pravo da se prijave od 15. do 30. januara, a 1. februara će im na račun leći 100 evra u dinarskoj protivrednosti.

„Potrebno je da se prijave, ostave broj lične karte i broj računa i novac će leći 1. februara“, kazao je Vučić.

On je najavio i pomoć od 10.000 dinara za sve zdravstvene radnike od 15. januara, kao i pomoć penzionerima od 20.000 dinara.

„To je sve ukupno oko tri miliona ljudi koji će dobiti finansijsku pomoć“, rekao je Vučić.

„Niko u Srbiji nije osetio krizu“

Govoreći o situaciji u vezi sa energentima, Vučić je rekao da u Srbiji niko nije osetio krizu.

„Brinem kakvo će stanje biti krajem januara i polovinom februara, kada će biti hladni dani“, kazao je.

Dodao je da je stanje u termoelektranama dobro.

„Nama su svi blokovi u skoro punom kapacitetu, svi su uključeni, 4A i 4B, plus dva u Kostolcu, svih 10 funkcionišu… Gledajte koliko to postaje dobra stvar – kad imamo požar u mašini, mi to prevaziđemo i sve bude, kako se to kaže, na mreži, a da vi nista ne osetite“, rekao je Vučić.

Rast od 7,5 odsto BDP-a

Predsednik Srbije izjavio je i da će, prema „fleš proceni“, Srbija završiti godinu sa rastom od 7,5 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Vučić je rekao da će stopa javnog duga iznositi 56,9 odsto BDP na nivou opšte države, bruto domaći proizvod države ove godine biće 53 milijarde evra, dok se naredne godine očekuje „gotovo 58 milijardi evra“.

Strane direktne investicije iznosiće 3,6 milijardi evra, dodao je Vučić i istakao Srbija ima 16,5 milijardi evra bruto deviznih rezervi, odnosno 13,9 milijardi neto.

Vučić je rekao da Srbija ima 37,3 tone zlatnih rezervi, da je tokom 2019. i 2020. godine kupljeno 12 tona zlata, koje su – sa još jednom tonom pronađenom u Londonu – prebačene u trezore Narodne banske Srbije.

Minimalna zarada iznosiće 35.000 dinara, povećanje plata u javnom sektoru je između sedam i osam odsto, penzije 5,5 odsto plus podrška od 20.000 dinara, najavio je Vučić.

Predsednik Srbije izjavio je i da očekuje da do 2025. u kapitalne investicije u Srbiji bude uloženo 14 milijardi evra.

Podeli
Updated: децембар 30, 2021 — 8:12 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Predaja nije opcija, ucini sve da kupimo njihovim parama glas,da, mladji od 18 nemaju pravo glasa, verovatno je ta grupacija, od 18-29 najnezainteresovanija za izlazak na glasanje, pa se ovako „podmicuju“…lako je dati penzosima litar ulja i frtalj soli, ovima to ne treba, svaka cast za savetnike, samo se nadam da ce narod to shvatiti, pre 3. aprila

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *