Vučić: Možete da me mrzite ali ja sam doveo do plate od 770 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je gostovao u niškoj televiziji BelAmi. Predsednik Srbije govorio je o napretku koji je naša država postigla za sve ovo vreme, ali i o onome šta nas očekuje u budućnosti.

Jedan deo razgovora bio je posvećen i primanjima. Vučić je izjavio kako je minimalac u Srbiji pre par godina bio 159 evra, a sada ta brojka ide ka 300 evra.

„Šta to znači za ljude? Nama je minimalac bio 159 evra, kada poslodavci daju radnicima u kioscima i dućanima, kada ih najmanje plaćaju. Danas mi hoćemo ovu godinu da završimo sa 300 evra minimalca. To je gotovo 100 povećanje.

Možete da me volite ili ne volite, ali ovo su činjenice. Mi takvu stopu rasta i brigu prema najsiromašnijima nismo imali. Nisam ja budala da znam da ne mogu da žive dobro sa 300 evra, ali kako se živelo sa 159 evra“, kaže Aleksandar Vučić.

Loading...

Isto tako, govorilo se i o prosečnoj plati u Republici Srbiji.

„U Beogradu je već sada prosečna neto plata 702 evra, a planiramo da bude 770. U Nišu neće biti toliko, ali biće veća od prosečne“, izjavio je predsednik.

Podeli
Updated: 19 јула, 2021 — 6:23 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. To je prosek 770 EUR a koliko ima njih koji primaju po 300 EUR. Pitanje je može li se preživeti sa tim, kada stan treba platiti 100 EUR a od čega porodica da jede, obuče i pošalje đaka u školu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.