Vučić: Možete da me mrzite ali ja sam doveo do plate od 770 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je gostovao u niškoj televiziji BelAmi. Predsednik Srbije govorio je o napretku koji je naša država postigla za sve ovo vreme, ali i o onome šta nas očekuje u budućnosti.

Jedan deo razgovora bio je posvećen i primanjima. Vučić je izjavio kako je minimalac u Srbiji pre par godina bio 159 evra, a sada ta brojka ide ka 300 evra.

„Šta to znači za ljude? Nama je minimalac bio 159 evra, kada poslodavci daju radnicima u kioscima i dućanima, kada ih najmanje plaćaju. Danas mi hoćemo ovu godinu da završimo sa 300 evra minimalca. To je gotovo 100 povećanje.

Možete da me volite ili ne volite, ali ovo su činjenice. Mi takvu stopu rasta i brigu prema najsiromašnijima nismo imali. Nisam ja budala da znam da ne mogu da žive dobro sa 300 evra, ali kako se živelo sa 159 evra“, kaže Aleksandar Vučić.

Isto tako, govorilo se i o prosečnoj plati u Republici Srbiji.

„U Beogradu je već sada prosečna neto plata 702 evra, a planiramo da bude 770. U Nišu neće biti toliko, ali biće veća od prosečne“, izjavio je predsednik.

Podeli
Updated: јул 19, 2021 — 6:23 pm

13 Comments

Add a Comment
 1. To je prosek 770 EUR a koliko ima njih koji primaju po 300 EUR. Pitanje je može li se preživeti sa tim, kada stan treba platiti 100 EUR a od čega porodica da jede, obuče i pošalje đaka u školu.

  1. Pravit ce svi ovi glupsci Vucica od blata,

 2. Hahah pa mozda je bilo 159e minimalac ali bilo znatno jeftinije u prodavnice a sta sad sad je zejtin 200d regristracije poskupele sve je poskupelo dajes penzionerima 200000 dali to vama normalno oni su zaradili penziju nego kupujete glasove sramota je aman dokle ovako naravno dok narod ne digne se na noge do tada najebalismo

  1. Dragi sugrađani da li će te ovako razmišljati na dan glasanja ako opozicija izađe na glasanje. Naj poštenije bi bilo da se setumo kako smo glasali zadnji put.Svim vam želim puno zdravlja.

  2. Za ovu bolest leka nema. Žao mi je ovog naroda.

 3. Njega treba hitno hospitalizovati, definitivno nije pri sebi.

 4. U Beogradu su plate i veće ,daje de pomoc i za grejanje i vraćaju ljudima kredit sto su uzimali a šta da se kaže za jug Srbije.Grad Bosilegrag koji je ostao sa oko 2500 € stanovnika.I puno toga ima velike razlike od periferije do Beograda.

  1. Nije smešno šta ovaj čovek priča. Nije ni smešno koliko ima agresivnih pristalica
   Smešno je koliko ima buntovnih protivnika a glasali su za njega.

 5. BLAGO SRBIJI SA OVIM BOSANSKIM LUDAKOM.

 6. Covece ti imas promaju u glavi.
  I da je istina da je minimalac 300e a neverujem.
  Ranije su ljudi mogli da kupe vise sa tih 159e,nego danas za 300e

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *