Vučić na konferenciji: NAJBOLJI SMO u Evropi i SVI NAS MRZE!

Najpre informacija da će Srbija navodno nabaviti 1,8 miliona doza Fajzerovih vakcina, a zatim samohvalisanje: najbolji smo u Evropi po BDP-u, dovodimo jake investitore, najbolje stojimo u Evropi u borbi protiv koronavirusa, ljubomorni su na nas… da bi se finiširalo sa naručenim novinarskim pitanjima kojima bi se proizvela satanizacija opozicije, kao i građana, političkih neistomišljenika. Ukoliko ste mislili da je ovo bio miting SNS pred izbore, prevarili ste se. Ovako je izgledala još jedna uobičajena konferencija za medije predsednika (svih građana Srbije) Aleksandra Vučića.

Opozicija kontroliše sve medije u Srbiji

– Godine 2012. imali ste treći kanal KCN pod rednim brojem 743. koji nije bio u rukama tadašnjeg režima. Sve ostale televizije i sve novine, počev od Blica, Pressa, svih nedeljnika, kao i danas. O RTS-u, Pinku da ne govorimo. Nigde niste imali prilike, na bilo kojoj televiziji da čujete drugačije mišljenje – govorio je najpre o tome šta se navodno dešavalo pre 2012. godine, da bi se potom prešaltovao na sadašnje vreme, a to što je izgovorio takođe nema veze sa istinom.

– Sada na 55 posto TV aparata u Srbiji imate medije koji nisu opozicioni, već 24/7 medije koji vode kampanju protiv mene i Srbije. Sad su kupili još pet radio stanica, kontrolišu gotovo sve medije, celokupni „medija bajing (media buying) sa desetinama miliona evra“, ali im svakako ne ide, jer nemaju politiku. No, to je doprinos demokratiji, da oni iz opozicije imaju toliko medija – kazao je Vučić.

Najjači smo, najbolji, najnapredniji, svi nas mrze

– Naravno da nekome smeta što je Srbija najbolja u Evropi u borbi protiv kovida, što je najbolja u privlačenju stranih investicija, što je prva u Evropi po stopi rasta, što Srbija infrastrukturne radove obavlja brže od bilo koga drugog. Zato postavljaju neke filmove o meni – dodao je predsednik države govorivši o političkim neistomišljenicima.

„Nećemo da se vraćamo u kriminal iz dvehiljaditith“

Vučić je takođe uveren da je najveća stopa kriminaliteta bila posle demokratskih promena, iako se odavno zna da devedesetih godina kada je bio u Vladi, bio je najveći broj likvidacija, gde nisu pošteđeni ni politički neistomišljenici, a ni novinari.

– Oni koji su mislili da treba da nas vrate u vreme dvehiljaditih kada smo imali po tri ubistva dnevno na ulici, da nas vrate u vreme najvećeg kriminala grdno su se prevarili – kazao je Vučić, progutavši knedlu.

Politički protvinici od škole imaju veliki i mali odmor

Nije zaobišao ni samopohvale na račun studija za košarkaškog trenera.

– Oni koji su imali poštedu na Fizičkom vaspitanju, imaju najveću potrebu da govore o nasilju. Učim vredno, već nekoliko kolokvijuma sam položio na Višoj trenerskoj školi. Oni koji su bili predmet nasilja u osnovnoj, srednjoj školi i na fakultetima, oni sada hoće nasilje da bi došli na vlast. To su najnepismeniji ljudi koji se predstavljaju kao vrhunski intelektualnci, a imaju od škole jedan mali odmor i jedan veliki odmor i to u osnovnoj.

Ukrali su 700 miliona evra i oni su pametni, a mi krezubi

Što se tiče „krađe novca“, Vučić je povećao tarifu, pa tako lideri opozicije nisu ukrali ni 300, ni 500, ni 619 miliona evra kako je ranije govorio. Sada su „ukrali“ 700 miliona evra.

– Oni su kao pametni jer su ukrali 700 miliona evra, a mi smo glupi, krezubi, zaostali jer nismo. Niko neće na silu uzeti vlast u Srbiji, a pogotovo ne lažne elite koje su sebe proglasile za pametne, a zapravo su potpuno nepismeni, ali u suštini teški lopovi, koji su ukrali 700 miliona – zaključio je.

Suma sumarum, svako racionalan bi se složio da ovakvo obraćanje ne priliči ni lideru političke partije na mitingu pred izbore, a kamoli predsedniku države i svih njenih građana.

Podeli
Updated: новембар 12, 2020 — 7:52 pm

1 Comment

Add a Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *