Vučić: Nadao sam se da će vladike ćutati o onome što sam im rekao na saboru

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji. Kaže da neće biti nastavljen dijalog dok Priština ne ukine takse nametnute Srbiji.

Predsednik je rekao da je Srbija kao odgovor na ponašanje Prištine pripremila „jake mere“, ali da će sa njima sačekati do posle sastanka u Parizu sa Angelom Merkel i Emanuelom Makronom, koji je najavljen za početak jula.

On je najavio i da će na sednici parlamenta u ponedeljak odgovoriti na sve priče koje su u „Miškovićevim i Đilasovim, tajkunskim medijima“, plasirane o navodnim napadima na Saboru SPC, kojem je prisustvovao.

Loading...

Odbacujući tvrdnje vladike Grigorija da je na tom sastanku „napao“ vladiku Teodosija, Vučić je rekao da je mislio da samo u strankama, pa i u njegovoj, postoje „denucijenti“ koji novinarima prenose informacije da bi ih mediji kasnije zašititili i napali njhove protivnike u stranci.

„Nisam znao da toga ima i u crkvi, nadao sam da sve ostaje u četiri zida u Saboru. Citiraću po stenogramu šta se sve dešeavalo na sednici parlamenta u ponedeljak…To je njih petorica vodilo hajlku protiv mene, a uspeo sam istinom koju sam izgovarao da uzdrmam tih pet i dokazao da nije lako uzdrmati onog koji govori istinu“, rekao je predsednik.

Predsednik je ranije danas razgovarao sa Srbima nakon što su kandidati Srpske liste pobedili na izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine na KiM, a pre sednice Skupštine Srbije o Kosmetu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovalo je oko 140 predstavnika Srba, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Podeli
Updated: 24 маја, 2019 — 8:10 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.