Vučić najavio OSTAVKU posle sporazuma sa nezavisnim Kosovom i Metohijom

Kako je Aleksandar Vučić naveo, tokom gostovanja na TV Prva „Kvinta je tražila hitan prijem kod mene. Pretpostavljam da će doneti ono što su Albanci već objavili – da do 24. februara moramo da dogovorimo sve. Prepoznao sam i ja simboliku datuma”

– Pritisci na Srbiju će da rastu, oni će da rastu zato što svi žele kraj sage o Kosovu, da se ne bi mučili u odgovorima koje moraju da daju Rusima, koji se pozivaju na to. Svi se sve češće pozivaju na Kosovski presedan, i zato je Zapadu stalo da to reši što pre, i neće birati sredstva da to reše – rekao je predsednik.

On ističe da misli da nije realno da se pitanje KiM reši za nekoliko nedelja, i da je prvo neophodno ispuniti ono što je dogovoreno – stvaranje Zajednice srpskih opština.

– Videli smo šta je objavio Albanian post. Želim ljudima da objasnim šta je u pitanju, da vide kakvi su pritisci prema nama. Ja nemam nikakav račun u inostranstvu, moj otac ima u BiH. Ja nemam na Zapadu ništa, nemaju čime da mi prete. Mogu da mi govore da će me srušiti sa vlasti. Oni meni nikada ne prete, već našoj zemlji. Eto recimo ta „teška batina”. Kada su prvi put došli kod mene predstavnici Bon i Pletner, primio sam ih, bio je i Lajčak sa njima, i kao da sam znao, odbio sam da primim taj papir, a znao sam da će Albanci da ga objave – rekao je Vučić.

Predsednik dodaje da su potom taj papir objavili u Albanian postu, i da je svima jasno ko je prekršio dogovor.

– A onda vidim večeras, da je Kvinta tražila hitan prijem kod mene. Pretpostavljam da će nam doneti ono što su Albanci već objavili – da mi do 24. februara moramo da dogovorimo sve. Prepoznao sam i ja simboliku datuma, kada je počeo rat u Ukrajini. A vidite da je tekst, sa ovlašćenjima koje ima ZSO, predložile nemačke organizacije koje su u Beogradu imale sastanak sa predstavnicima nekih domaćih organizacija. Jasno je da će da traže neku vrstu rešenja, i ne treba ništa odbijati unapred, ali ono što sam ja do sada video je veoma teško za Srbiju. Ako bih morao u ovom trenutku da se odredim, nisu nam dali šansu – kazao je on.

Vučić dodaje da se u tom tekstu preti „teškom batinom” za „ometajuću stranu”, i rekao da je ova zemlja 1999. godine dobila najtežu moguću batinu.

Predsednik ističe da ne govori da će uskoro podneti ostavku, ali da i ta opcija mora da postoji.

– To donosi Srbiji od šest do devet meseci. Ne bih mogao da se kandidujem, ali sam kupio vreme svojoj zemlji, da spasim našu državu. Ja kao iz topa mogu da pucam o tome šta smo uradili. Ovo su bili 10 godina najbržeg napretka Srbije. Svi ovi koji me ne vole, i oni su srećni danas u svoja četiri zida, znaju da će Vučić rešiti pitanje gasa i struje – rekao je Vučić.

On je dodao da je spreman da rizikuje svoju karijeru zbog mira i stabilnosti, i da nema problem sa ostavkom.

Podeli
Updated: октобар 21, 2022 — 12:36 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *