Vučić najavio promene u fudbalu a NE MOŽE HULIGANE DA OBUZDA (VIDEO)

Predsednik SNSa Aleksandar Vučić prokomentarisao je neuspeh reprezentacije Srbije u fudbalu, koja se nije plasirala na EURO ni posle 20 godina, pošto je ispala od Škotske u finalu baraža na penala.

– Vidite da ne možemo da budemo ni među 24 zemlje u šutiranju lopte nogom. Svako od nas zna bolje, pa bismo izveli i bolji sastav i bolje igrače… – rekao je Vučić, a zatim se konkretno osvrnuo na sam meč i šta je u planu kada je u pitanju uloga države u fudbalu.

Najavio je infrastrukturna ulaganja u male sportove i pomoć od osam miliona evra atletici, rvanju, rukometu, vaterpolu, košarci i odbojci.

– Uložićemo 8 miliona evra u takozvane male sportove, od atletike do rvanja, ali i rukomet, košarku, vaterpolo i odbojku. Svaki klub prve i druge lige će dobiti određeni novac. Recimo svaki rukometni klub prve lige dobiće po 5 miliona dinara, što za njih nije mali novac, svako u drugoj ligi dobiće po milion dinara. Kada vam se slije u rukometne klubove 1.300.000 evra, to je velika injekcija, to ćemo ovih dana da uložimo, da pomognemo jer verujemo da u tim sportovima možemo da napravimo uspeh.

I tako je predsednik ređao i ređao novac koji će spiskati u sport, opšte ne naglasivši najvažniji problem našeg sporta, “menadžerisanje”. Proces u kome sportski menadžeri, samostalni ili iza kojih neko stoji sa novcem, kupuju mlade talente, i preprodaju kao i svaku drugu robu na pijaci.

Ugovori kojima se regulišu ti prelasci su često dupli,jedan je javan, a onaj pravi govori o tužnoj stvarnosti našeg sporta gde većina novca završava kod ovih trgovaca ljudima. Problem je još veći od ovoga, jer i sami roditelji usled siromaštva daju saglasnosti za takve vrste duplih ugovora.

Na sve to, vojska huligana kojom upravljaju ti trgovci mladim talentima je nedodirljiva za našeg predsednika, što je u više navrata javno potvrdio. A poseban deo problema su procenti koje moćnici iz političkog života dobijaju za ovakve ugovore i transakcije, zauzvrat pružajući političku i pravnu zaštitu.

Podeli
Updated: новембар 14, 2020 — 7:21 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *