Vučić najavio TREĆI PUT: POBEDIĆEMO KORONU (VIDEO)

Odavno smo naučili ko je najbolji, najbrži, najvredniji… Prosto rečeno, svemoguć! Za vreme njegove vladavine uspeli smo da se „izvučemo iz bankrota“ i postanemo „ekonomski džin“, najprosperitetnija zemlja u Evropi. Toliko smo svemogući da ćemo treći put pobediti koronu, iako smo je već jednom pobedili pred izbore, a potom smo trijumfovali nad ovim opakim virusom i 20 dana nakon Petrovdana, te letnje večeri kada je Vučić gostovao na omiljenoj televiziji i to najavio.

Simptomatično je to da kad god predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić najavi pobedu nad koronom, broj novoobolelih, preminulih od Covida-19, pa i pacijenata na respiratoru znatno se poveća.

– Za četiri meseca smo izgradili ovu velelepnu bolnicu. Srbija će pobediti koronu. Živela Srbija – napisao je Vučić uz fotografije nedovršene bolnice, koja je 1. decembra trebalo da primi prve kovid pacijente, iako još nisu postavljeni ni prozori, a ni stepenice.

Prvi čovek države ovo je izjavio u danu kada je broj novozaraženih dostigao gotovo 8.000 od onih koji su se testirali, preminula je 61 osoba, dok je na respiratoru u tom momentu bilo 270 pacijenata.

Ovo je treća najava pobede koronavirusa, kako Vučića, tako i ostalih funkcionera SNS i ostalih poslušnika, računajući i pojedine članove kriznog štaba.

Prvi put korona je „pobeđena“ krajem maja. Brojke su bile znatno niže, život se navodno vratio u normalu, organizovane su proslave, manifestacije, „večiti derbi“.

Stvorila se atmosfera da više nema ni „k“ od korone, a sve to, slučajno ili ne, neposredno pred održavanje parlamentarnih izbora.

Kada su izbori prošli, koronavirus se, gle čuda, vratio i ljudi su masovno počeli da oboljevaju.

Vučić je 12. jula gostovao na televiziji Pink, gde je između ostalog najavio da ćemo pobediti koronu za 20 dana.

Naravno da nismo pobedili Covid-19 do tog 1. avgusta dokle je važio Vučićev rok. Doduše, nisu je pobedile ni ostale zemlje, ali barem njihovi lideri su se odgovorno ponašali i nisu davali nikakve kontroverzne izjave i ishitrene prognoze.

Sada kada je na snazi najjači talas virusa od počeka pandemije, Vučić pokazuje tenkove, zatim otvara kovid bolnice i slika se na mestima koja su završena, bez obzira što su radovi i dalje u punom jeku, a uz objave fotografija iz Batajnice, ponovo je kazao da ćemo pobediti koronu.

Hoćemo, predsedniče! Znamo da hoćemo i moramo je pobediti!

Samo, molimo Vas da ne iznosite neodgovorna obećanja, da ne dajete rokove za koje niste sigurni i ne stvarate više atmosferu da je koronavirus pobeđen zarad nekih „viših interesa“, a nije.

Zatim je predsednik SNSa na svojoj omiljenoj televiziji najavio još jednu pobedu nad Koronom. Nemojte zameriti, ali pravi broj tih najava pobeda je zaista nepoznat.

Podeli
Updated: децембар 5, 2020 — 8:59 am

1 Comment

Add a Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *