Vučić: NAJBOLJI SMO U EVROPI – Rast privrede u drugom kvartalu 15 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se očekuje da privredni rast u drugom kvartalu bude 15 odsto, a bio je planiran 10,6 odsto.

Vučić je u Novoj Pazovi, na svečanosti povodom početka izgradnje fabrike kompanije MTU, vodećeg proizvođača motora u Nemačkoj, rekao da srpska privreda raste zahvaljujući velikim ulaganjima i investicijama.

„Za još koji dan, nedelju, očekujemo i zvanične rezultate, ali po prognozi u drugom kvartalu očekujemo rast od 15 procenata“, rekao je Vučić u Novoj Pazovi.

Kako je naveo, planirano je da taj rast za drugi kvartal bude 10,6 odsto, kako bi se na kraju godine dostigao rast od šest procenata na godišnjem nivou.

„Rast u drugom kvartalu biće 15 odsto, a posle 1,7 odsto u prvom, to je 8,35 odsto na polovini godine. Mislim da će malo koja zmelja u Evropi moći da se meri sa Srbijom“, naveo je Vučić.

On je istakao da se tri godine čekao ovaj dan, jer je dolazak visokotehnološke kompanije kao što je MTU pokazatelj koliko je Srbija napredovala u prethodnim godinama.

Vučić je naveo da je konkurencija Srbiji bila jedna mnogo snažnija država, članica Evropske unije.

Mi smo se borili za njih, bukvalno na dnevnom nivou, objasnio je on, naglašavajući da će plata u MTU biti triput veća od prosečne u Srbiji.

Vučić je podsetio da u nemačkim kompanijama u Srbiji trenutno ima 70.789 zaposlenih, a da će se vlast i dalje boriti za dolazak novih investitora iz te države, raditi danonoćno da ih dođe još.

Daćemo sve od sebe, znanje, energiju i najbolje ljude koje imamo, poručio je on.

Podeli
Updated: јул 6, 2021 — 8:26 pm

1 Comment

Add a Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *