Vučić: NEMOĆAN SAM, MOLIO SAM ANU da ne zatvara ugostitelje, da ne ostanu bez prihoda

Predsednik SNSa  Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija, prema najnovijoj fleš prognozi, imala pad BDP-a u trećem kvartalu od 1,3 odsto, što je trenutno najbolji rezutlat u Evropi. Kako je naveo,  zbog svega toga važno da ne zatvaramo našu ekonomiju.

Zamolio je, kako je rekao, premijerku Anu Brnabić i sve članove Kriznog štaba da, ukoliko je moguće, ne donose odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata, kako ne bi ostali bez prihoda.

– Molio sam danas i prethodnih dana, i predsednicu vlade i Kona, Pelemiša, Stevanovića, Kisić i sve ostale iz Štaba… samo ako je moguće da ne zatvaramo sve u ugostiteljstvu i svuda, ako je moguće, ali, naravno, ako nije, mi ćemo da zatvorimo – rekao je Vučić.

Ističe da je u ovim trenucima svaki dinar potreban ljudima koji rade u ugostiteljstvu, s obzirom da su u ranijim talasima pandemije najmanje radili.

Nedavno su i gradske vlasti najavile da neće biti policijskog časa u Beogradu, već da je neophodno da se striktno poštuju postojeće mere zaštite.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, apelovao je na građane da poštuju epidemiološke mere, dodajući da se o svakoj meri govori pre svega sa aspekta zdravlja, ali i ekonomije.

– Naša ekonomija mora da radi, jer ćemo onda imati dovoljno novca za zdravstvene radnike, za opremu. Ako ne radi, neće biti novca – rekao je Vesić i dodao da u Beogradu u ugostiteljstvu radi 40.000 ljudi koji treba da primaju platu.

Ovu humoresku na konferenciji za novinare predsednik je priredio javnosti kako bi negativne reakcije svog glasačkog tela na takve odluke otišle fikus premijerki, a on, pravednik, jadan i nemoćan tu ništa nije mogao učiniti da pomogne.

Naravno, njegovo glasačko telo će progutati sve što im predsednik kaže. Onom drugom glasačkom telu ta pomisao je komična, scena u kojoj on nekoga moli. Probajte zamisliti.

Podeli
Updated: новембар 3, 2020 — 10:11 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *