VUČIĆ: Nemojte spavati, nemojte ustajati kasno – Mora da se radi i vikendom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija imala veliki suficit u januaru i dodao da „nije srećan zbog toga“.

„Želim da ukažem na neozbiljnost i neodgovornost i nedovoljan rad pojedinih članova Vlade i direktora javnih preduzeća“, rekao je Vučić.

„Ako niste u stanju da potrošite pare… Zašto tražimo da potrošite pare? Zato da možemo da imamo rast, da gradimo puteve i pruge, da imamo novac da možemo da kupujemo vakcine“, dodao je Vučić.

Kako je naveo, „ako ne budemo ostvarivali rast nećemo moći da gradimo puteve, da ulažemo u poljoprivredu, energetiku i onda nemamo šta da tražimo“.

„Moramo da jurimo, ove godine će za nas biti najteže i moraćemo da radimo mogo više. Zato je važno da požurimo“.

„Mi moramo da razumemo da svi moraju da se angažuju da rade i vikendom a ne da dolaze da pitaju da radimo četiri dana nedeljno ili da nedelja bude neradna. Ne može. Mora da se radi. Nemojte spavati, nemojte ustajati kasno. Potrebno je da radimo vikendom, da radimo više kako bismo stigli najrazvijenije zemlje Evrope“, rekao je Vučić.

Kako kaže, „prvi smo po stopi rasta u Evropi, drugi po broju vakcinisanih. U vrhu smo Evrope, ali moramo da ubrzamo rast. Moramo da vakcinišemo ljude da bi se vratili radu. Moramo da radimo, cela Evropa i ceo svet je u problemu“.

Kada je reč o pomoći države rekao je da je država iz svog „ćupa“ izvadila već 8,5 milijardi a da javni dug nije porastao, i da se svi pitaju odakle.

Istakao je da ne razume da pojedini članovi vlade i direktori javnog preduzeća nisu u stanju da potroše pare koje su tražili pre dva meseca. „Svima su u glavi izbori 2022., svi samo pričaju o izborima”, kritikovao je on dodajući da je njegova poruka da moramo mnogo da radimo u ovoj godini.

Podeli
Updated: фебруар 1, 2021 — 8:17 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. LJudi ovaj kao da je Faraon , on naredjuje da se ne spava , da se radi dan i noc jer je on spiskao drzavni i narodni novac on bi da svi rade ko mazge da niko ne pita odakle , kako , ko kome.. Da moze on bi sve u logor jer to je njegov govor da se radi i nedeljom da se ne spava to je logor zato sto su oni spiskali Srbiju pojeli , Prozderali Srbiju.
    Zamislja da je on jedini koji se sepo slusa bezpogovorno, videste li dacica kako ga milki po glavi samo sto mu nije rekao ajde klekni malo.aa Dodik sa tasnom za devize je tu uvek.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *