VUČIĆ: Nije mi problem ni da klečim kod Trampa

Predsednik SNSa Aleksandar Vučić na stalne kritike u današnjem obraćanju osvrnuo se i na stolicu u kojoj je sedeo u Beloj kući tokom razgovora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Domaći, ali i strani kritičari su na društvenim mrežama izneli mnoge primedbe na način na koji je prvi čovek SAD dočekao delegacije Srbije i tzv. Kosova. Najdalje je otišla Marija Zaharova, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova, koja je susret Vučića i Trampa uporedila sa scenom iz “Niskih strasti”.

– Došao sam u Belu kuću, uveli su nas u Ovalnu sobu što je posebna čast, privilegija. Međutim, meni je veća privilegija ovaj sporazum, šta nudimo narodu, šta možemo da kažemo našim ljudima, šta je rezultat – rekao je na početku Vučić.

Tu su bili Majk Pens, senator Džonson, Grenel, kompletan vrh SAD…

– Tada nas uvode na bilateralni razgovor. Tramp u visokoj fotelji, oni meni dodaju stolicu, ja sedam. Imali smo normalan razgovor, branio sam i naš odnos sa Kinom, slušao me predsednik SAD… Zamislite da sam rekao “a što je moja stolica uska i mala, što nemam fotelju kao vi”. Šta da sam rekao “Meni je mnogo važnija stolica, odoh ja odavde”. A važan je sporazum.

Nije mi teško ni da klečim i molim za Srbiju – rekao je Vučić.

Kritike koje trpi ovih dana teraju ga da se svakodnevno ponižava još više. Problem koji on ne vidi je da predstavlja Republiku Srbiju, a ne sebe.

Osim toga, šta očekivati od obolelog radikala koji je na podu spavao u Briselu

Podeli
Updated: септембар 12, 2020 — 7:23 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *